Kampány: itthon A PANELBAN

 2010.03.07. 13:22

Továbbra is telnek a postaládák propaganda kiadványokkal,
de a mostani a pofátlanul burkoltabbak közé tartozik.
Természetesen a szeretett MSZP gondozásában.


Az ittHON A PANELBAN nevezetű számomra ismeretlen "magazin" 2010 márciusi kiadása elsőre egy gasztronómiai magazinnak tűnhet, hiszen gyors átlapozás után az említett témához kapcsolódó képeket láthatunk, recept leírásokat, és egy ismerősebb arcot.
A Budayt. Bizony ám Simon Gábor remek ötletét is sikerült belefércelni a kis lapocskába, mindezzel az erőfeszítéssel semmi gond nem lenne, ha a magát úgy nevező "Miskolci Erő" tagja nem kampány idején rukkolna elő egy ilyen reform javaslattal.
 

Persze muszáj minden cérnaszálban megkapaszkodni a népszerűségét magasan vesztő szegfűs politikusoknak.

Egy csipet kultúra, egy hangyányi sport rovat is az oldalak közé szorulhatott, keresztrejtvénnyel párosulva, hogy a mostanában oly sokat sorvasztott agyunkat valamelyest megmozgassuk.

 

De mi köze van az Avas blognak a kiadványhoz?


Rögtön az első oldalon ki is derül, hogy bizony a panelprogram sikereit kínálja előételként a kezünkbe vett papírgalacsin, egy "p." nevű bértollnok által jegyezve.

"Miskolcon összesen 949 épületben, 1992 lépcsőházban 45886 házgyári lakás található. A város 73274 lakását alapul véve, ez a miskolciak 63 százalékát jelenti, vagyis közel százezer embert. A panelfelújítás és távfűtés-korszerűsítés újabb fejleményeiről kérdeztük dr. Tompa Sándor miskolci panelbiztost."

Jegyezzük meg a legelején: a "panelfelújítás" kifejezés alatt korszerűsítést kell érteni, valamint még azt is, hogy a program fényét mostanság csorbítja az állami támogatás folyósításának gondja.

Szerkesztői rálátást bizonyítandó, az illusztrált képen olyan bérházat láthatunk, amelynek köze nincs a programhoz, hiszen ezek épültek a legkésőbb, és már eleve szigetelten lettek átadva. Az említett "negyed" a Felsőruzsin körút bérházai.

Káli Sándort is feltétlen meg kell szólaltatni, ki ne maradjon!

A kiadványunk vége felé lapozva ránk mosolyog egy szegfűs "Csökkentettük az adóterheket" reklám, melyet újabb agymosás követ: "Nyolc év tényei és számai" elnevezésű cikk. Örülnék, ha az ábrákhoz csatolnák az ellopott állami vagyon mennyiségét, csak hogy tisztán láthassuk az arányokat.

Végezetül az  következzen a lap impresszuma:

 

Ismét lesz mit bedobni az embereknek  a szelektívbe.

Címkék: kampány szemét szelektiv gyujtes

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr921815987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása