Előzetes letartóztatásban várja sorsának alakulását az a férfi, aki néhány hete Klapka utcai lakásában robbantásra alkalmas szerkezetet eszkábált, pénteken pedig megrongált több autót a Középszeren.

Ismét őrizetbe vették azt a miskolci férfit, akinek avasi lakásában néhány hete robbanószerkezetet találtak a kommandósok. A 30 éves férfit október végén egyszer már elfogták, később azonban kiengedték. Az  „avasi bombagyáros”-ként elhíresült férfit három hete a Nemzeti Nyomozóiroda állította elő, de mivel nem állt fenn az előzetes fogva tartás egyetlen feltétele sem, szabadon engedték. Ezúttal parkoló autókat rongált meg, Dávid csillagokat rajzolt rájuk filctollal, ahol nem fogott a toll rendesen, ott a festéket is átütve karcolta az autókba a jeleket. Egy gyerek ecsetén még – ha nem is elfogadható – de érthető a csíny, egy felnőtt férfinál azonban több, mint érthetetlen.  

Az Avason azt sem nagyon értik, hogyan lehetséges az, hogy robbanóanyag készítésért még csak le sem tartóztatták, most pedig autórongálásért mégis előzetesbe került. Nagy Sándor, a Miskolc Városi Rendőrkapitányság szóvivője ugyanis a Miskolc Televíziónak megerősítette, hogy tekintettel a korábban elkövetett robbanóanyaggal kapcsolatos bűncselekményre, jelen pillanatban, előzetes letartóztatásban van a férfi. A találgatásoknak és felháborodásnak persze tápot ad az is, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda nem túl bőbeszédű a korábbi robbanóanyagos eset kapcsán.    

kozepszer-autorongalas-1112-csl.jpgA fiatal férfit a környéken sokan ismerik, miután rendszeresen látogatja a házak aljában lévő kisboltokat. Azokat, akiket megkérdeztünk, azt állítják, meglepte őket mindaz, amit a híradásokban hallottak róla. A szomszédok arról számoltak be, hogy halk szavúnak ismerik, nem néztek volna ki belőle semmi olyat, amit elkövetett. Ez felveti azt, hogy a férfinak esetleg mentális problémái lehetnek, arról azonban nincs információ, hogy vizsgálta-e szakember, vagy tervezik-e pszichológiai vizsgálat alávetésének.  

A bűncselekmény elkövetése minden esetre nem újdonság számára, a férfit már korábban is büntették, testi sértésért, garázdaságért, kábítószer illetve lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt.

(minap.hu)

Címkék: rendőrség közbiztonság idiota

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr953383459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása