Feledy Gyula Kossuth-díjas képzőművészre és Reményi János karnagyra emlékeztek az Avasi Gimnázium színháztermében pénteken.

Kiállítással és emlékhangversennyel is megemlékeztek a Miskolcon alkotó képzőművészről és az 1994–ben Miskolc díszpolgárává avatott karnagyról az Avasi Gimnáziumban.

A tárlat Feledy festményeit és ceruzarajzait fogta csokorba az érdeklődő közönség számára. A kiállítást Dobrik István művészettörténész nyitotta meg, aki a művész munkásságát méltatta.avasi_111028_ja_4.jpg

Az intézmény számára fontos a képzőművészet, hiszen rajztagozatáról évek óta a legjobbak kerülnek ki. Az emlékesten a tárlatot egy hangverseny is kísérte az esti órákban, amely Reményi János karnagy előtt tisztelgett.

Az emlékkoncerten Sándor Zoltán vezetésével adott koncertet a Miskolci Bartók Kórus, Szűcs Sándor vezényelte a Cantus Firmus Énekkarát, a Fazekas Gyermekkar előadásán pedig Balásné Molnár Ildikó állt a karnagyi pulpituson.

A Feledy Gyula előtt tisztelgő tárlat november 18–ig tekinthető meg.

(minap.hu) további fényképek itt és itt.

Címkék: kultúra kiállítás minap avasi gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr223342015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása