Kiköltöztetik a lakókat a tűzoltók egy tízemeletes miskolci panelház egy részéből péntek délelőtt, az érintett területet kordonnal lezárták – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere a helyszínen újságíróknak annyit mondott: műszaki probléma adódott az 5. emelet alatti szinten, de a katasztrófavédelem és a rendőrség “ura a helyzetnek”. Az alpolgármester pontosan nem közölte, hogy milyen problémáról van szó.



Azt viszont elmondta, hogy a hideg időjárás miatt egy autóbuszt rendeltek a lakók számára a helyszínre, s ha szükséges, a kiköltöztetett embereket a közeli iskolában helyezik majd el.
Az egész, hat lépcsőházból álló épülettömböt rendőrségi kordonnal kerítették körbe, a forgalmat ugyanakkor nem állították le a környéken.

Az MTI tudósítójának a beszámolója szerint a helyszínen megjelentek a tűzoltóság, a rendőrség, a katasztrófavédelem és a gázszolgáltató munkatársai is; délelőtt tíz órakor már nyolc rendőrségi jármű állt a környéken. Időközben a helyszínre érkezett egy “Bűnügyi helyszínelő” és egy “Tűzszerészek” feliratú jármű is. Egy ideig “TEK” (vagyis Terrorelhárítási Központ) feliratú ruhát és maszkot viselő egyenruhásokat is lehetett látni.

A hatóságok egyelőre hivatalosan nem közölték, miért volt szükség a kiköltöztetésre. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Tűzszerész dolgozik Miskolcon, az avasi lakótelepen lévő, Klapka utca 30. szám alatti tízemeletes panelháznál ahol robbanószerkezet után kutatnak a szakemberek. A környező házakból kiköltöztették a lakókat, a helyszínen dolgoznak a Terrorelhárítási Központ munkatársai is. A helyszínen megjelentek a tűzoltóság, a rendőrség, a katasztrófavédelem és a gázszolgáltató munkatársai is. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. 

A kiköltöztetett emberek továbbra is az utcán várakoznak és azt találgatják, mi történhetett.
A Borsod Online megyei hírportál úgy tudja: egy negyediken lakó 29 éves férfi azt kiabálta a lépcsőházban reggel, hogy mindenkit fel fog robbantani, az ő fenyegetése kapcsán kezdődött a nagyszabású akció. Mint írták, az épületben egy bombakereső kutyával is kutattak, de már a terrorelhárítási központ munkatársai is elhagyták a helyszínt.

(MTI)

2011. október 21-én a reggeli órákban a Terrorelhárítási Központ (TEK) – a birtokába került információk alapján – Miskolcon, az avasi lakótelep egyik Klapka utcai házánál elfogott egy 30 éves miskolci férfit.

A férfi lakásán – az elsődleges tűzszerészeti szakvélemény alapján – házilag készített olyan szerkezetet találtak, mely – felhasználása esetén – alkalmas lehet robbantásra, akár emberi élet kioltására, ezért a férfit a TEK munkatársai a városi kapitányságra előállították. A szerkezettel kapcsolatban további szakértői vizsgálatok szükségesek.

Az eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja visszaélés robbanóanyaggal vagy robbantószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt. Az NNI nyomozói a gyanúsított személy lakásából a szerkezetet lefoglalták, és szakértők bevonásával megkezdték annak pontos vizsgálatát.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai biztonsági okokból – a lakók testi épségének megóvása érdekében – az intézkedés befejezéséig az épület azonnali kiürítéséről gondoskodtak.

(Nemzeti Nyomozó Iroda) - további fényképek itt, itt és itt.

Kapcsolódó:
Kommandósok a Klapkán

Kiderült: robbanóanyag volt a Klapka utcán!
 


Nagyobb térképre váltás

 

 

Címkék: video rendőrség szomszédok tek közbiztonság nni bombariadó

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr713320323

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1302. Orbán Viktor betoppant a hajléktalanszállóra 2012.02.06. 13:04:01

Olvasom az MTI-ben, hogy Orbán Viktor miniszterelnök váratlan látogatást tett az Aszódi úti hajléktalanszállón. A tudósítás megjegyzi, testőrök nélkül érkezett, VW kisbuszát is maga vezette. (Mondjuk, egymagának nem tudom, miért kellett kisbusszal menn...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása