A főügyészség vádat emelt az ellen a büntetett előéletű 27 éves férfi ellen, aki a vádirat szerint két éve 11 késszúrással megölte jótevőjét, gyerekkori ismerősét, majd a tetemet személygépkocsiba rejtve a Szilvás utcában az ovi előtti parkolóban hagyta. Az ügyészség életfogytiglani büntetés kiszabását kéri a bíróságtól.

Mint arról augusztus elején elsőként beszámoltunk, a rendőrség a nyáron lezárta a nyomozást, és vádemelési javaslattal adták át az aktákat az ügyészségnek. A bíróság nyári szünetét követően felgyorsultak az események.

A főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, és életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A megyei bíróság az új eljárási szabályok alapján kiemelt ügyként fogja tárgyalni az esetet. A vádlott természetesen továbbra is előzetes letartóztatásban van – közölte érdeklődésünkre a legfontosabb új információt Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője, osztályvezető ügyész. Amennyiben a bíróság elítéli a 27 éves vádlottat, akkor a vád alapján 5-15 évig terjedő szabadságvesztést, illetve életfogytiglant szabhat ki. Az ügyészség, mint elhangzott, a jogszabályok szerint kiszabható legsúlyosabb büntetést kéri, ami a gyilkosság részleteinek ismeretében nem csoda.

A vádlott gyermekkorától ismerte az áldozatot. A nő nagyon segítőkész személyiség volt, tőle telhetően segítette a vádlottat a mindennapi megélhetésében és a beilleszkedésben, ugyanis 2007-ben szabadult hat éves fegyházbüntetéséből, amelyet fegyveres rablás miatt szabtak ki rá. Rendszeresen tartották a kapcsolatot telefonon, de személyes találkozóik is gyakran voltak. Ilyenkor a nő kisebb-nagyobb összegeket is átadott a vádlottnak – elevenítette fel a történetet Martossy György. Ezek után nem várt fordulat történt. – A sértett 2009. szeptember 2-án a fővárosba utazott, ahonnan délután visszatért Miskolcra. Az esti órákban találkozott a vádlottal. Ekkor a vádlott egy késsel 11 alkalommal megszúrta a nőt a felsőtestén. A szúrások közül több egyenként is halálos lett volna. A vádlott ezt követően a tetemet berakta a sértett autójába, az Avasi lakótelepre vitte, és a Szilvás utcán leparkolta. Az autót távkapcsolóval lezárta – ismertette fel a gyilkosság rekonstruált részleteit az ügyész.

Mivel az áldozat rendezett életet élt, családja tájékoztatása nélkül sosem maradt el hosszabb időre, így édesanyja, testvére eltűnése után azonnal kereste. Az interneten felhívást tettek közzé az egyik közösségi portálon, illetve az édesanya rendőrségi bejelentést tett. Mivel tudták, hogy a lány a vádlottal készült találkozni, így a rendőrök hamar eljutottak a férfihoz. A meghallgatása során a bűncselekményről semmit se mondott, de azt elismerte, hogy mobiltelefonja a sértettnél maradt. Ezt követően a mobilt csörgetve bemérték, és így találták meg a holttestet pokróccal letakarva az autóban…

A vádlott tagadja a gyilkosság elkövetését. A nyomozás során rengeteg tanút hallgattak ki, számos szakértőt vontak be az eljárásba. Olyan volt, mint az amerikai filmekben. Az áldozat védekezett. A vádlott testén karmolásnyomok voltak találhatóak, amelyeket a szakértő néhány naposnak vélelmezett.  Az áldozat körmei alatt talált anyagmaradvány DNS-e megegyezett a vádlottéval – tudtuk meg a perdöntő bizonyítékot Martossy Györgytől. Mivel a gyilkosság után két nappal vették őrizetbe a férfit, így nem meglepő, hogy a kés nem került elő, illetve a ruházatán sem találtak vérnyomokat.

Információnk szerint az áldozat ékszerei és több értéke is eltűnt. Ezeket azonban a nyomozóknak nem sikerült megtalálniuk, ezért nem szerepel a vádiratban a nyereségvágyból minősítő – súlyosbító – kitétel. A gyilkosság pontos helyszínét sem ismerik, de a mobiltelefon cellainformációk és a híváslista alapján vélelmezhetően valahol az Avason történt. Az orvosszakértő megállapítása szerint „kitartóan, gátlástalanul, emberi mivoltából kivetkőzve, rendkívüli embertelenséggel” okozta az elkövető a sérüléseket…

(minap.hu)

Címkék: rendőrség gyilkosság közbiztonság minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr343226778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása