Miskolci szemét Kálvária

 2011.07.16. 15:02

A Kálvária nem lenne rossz hely Miskolcon, valahogy mégis mindig tele van szeméttel és rossz arcúakkal. Talán pont ezért. Olvasóink kérésére oknyomoztunk.

A Népkerti buszmegálló és a felette elterülő terület, egészen a kápolnáig gyönyörű panorámával rendelkezik. Talán pont ezért kedvence a csöveseknek, szipusoknak és a tablettás borvedelőknek. Olvasóink szerint néhol térdig lehet gázolni a flakonokban és a szemétben, utána jártunk.http://www.boon.hu/kepek/2769660/2769713.jpg

Helyszíni terepszemlénk alatt botlottunk két fiatal, kutyát sétáltató lányba, akik a környéken laknak és az olvasói panaszokat merő túlzásnak tartják. – Rendszeresen járunk erre, de szerintünk nem olyan vészes a helyzet, mint mondjuk a Kilátó környékén – mondja a nevét nem vállaló kislány, barátnője pedig lelkesen bólogat megerősítés gyanánt. Tovább haladva a lépcsőkön az Avas irányába még mi sem látunk semmi vészeset a hatalmas gazon kívül.

Feljebb érve azonban, a kápolna környékén már kezd durvulni a környék, Béla pedig épp a semmiből bukkan fel. – Sajnos tényleg gyakran vannak itt furcsa alakok – mondja a 37 éves fiatalember, aki szerint kár így elpazarolni ezt a szép panorámát. – A csöveseket nem ítélem el, bárki könnyen az ő sorsukra juthat manapság. Nem ugyanaz a világ van, mint 20 éve volt. De szemetelő fiatalok és drogosok bizony elég kellemetlenné teszik ezt a környéket – mondja és ahogy szétnézünk bizony mi is látjuk már mire panaszkodta olvasóink.

A kápolna melletti emlékműnél, leginkább a lépcsőn, csak úgy hemzseg a mocsok, kiszáradt kenyérdarabok, zacskók, sörös és cigis dobozok, pizza maradványok. A három keresztre kifeszített szent ember biztos nem boldog a bokája alatt elterülő látványtól. – Rokkerek, szipusok és csövesek járnak ide – avat be minket huszonhat éves Piroska, aki nem messze, az Aulichon lakik. – Régen gyakran jártam itt a lépcsőn haza, de jó ideje nem merek már, sok a rossz arcú. Tavaly nyáron rendszeresen jöttek erre a rendőrök, az valamennyire segített, de tavasztól késő őszig, szinte folyamatosan koszolódik a környék – mondja.

Vasárnap például a népkerti szökőkútban láttam samponnal fürdőzőket, itt pedig rendszeresen isznak és szemetelnek a csövesek és a rokkerek – meséli élményeit Piroska. Érdeklődtünk az önkormányzatnál is, hogy mi a város terve a területtel, illetve, hogy mi az álláspontja a kialakult – évről évre ismétlődő – problémáról, de egyelőre nem reagáltak megkeresésünkre. Hamarosan azonban újabb fejleményekkel szolgálunk, remélhetőleg pozitívakkal.

(boon.hu) - további fényképek itt.

Kapcsolódó:
Kálváriából szemétdomb

TeSzedd! - Mi szedtük...

 

Címkék: szemét kálvária boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr903072321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása