Mit takar a nyári karbantartás?

 2011.07.04. 17:18

Mit javítanak a nagyleállás alatt? - erre és további kérdéseinkre a Mihő Kft. válaszolt.

A Mihő Kft. a melegvíz-szolgáltatás nyári üzemszünete alatt végzi el a kazánok karbantartását, nagy átmérőjű gerincvezetékek, hibás elzárószerelvények javítását, cseréjét, valamint a „Zöld Nyíl”-hoz kapcsolódóan a Tizeshonvéd úton a villamos nyomvonal alatt lévő távhővezeték cseréjét is előreszigetelt, alacsony hőveszteségű, hosszú élettartamú vezetékre.

S hogy miért kell emiatt leállni?

A válasz szerint azért, mert a cég ma még nagyrészt földgáz alapon üzemelteti a távhőszolgáltatás rendszerét. (Július 27-30. között a földgázelosztó hálózaton egyébként is programozott karbantartás folyt, és a gázszolgáltatás emiatt szünetelt…) Azon városokban, ahol szintén földgáz alapú a távhőszolgáltatás, földgázszünet esetén szintén nincs melegvíz-szolgáltatás, szögezték le.

Viszont a jövőben a lehető legnagyobb mértékben szeretnék bevonni a távhőellátásba a geotermális energiát és a biomassza-tüzelést, ezáltal folyamatossá tehetik a nyári időszakban is a használati melegvíz-szolgáltatást. Ámbár időszakosan akkor előfordulhat, hogy szükség lesz egy-egy városrészben a szüneteltetésére, nagyobb gerincvezeték javítása, felújítása, cseréje esetén.

A Mihő Kft. nyári üzemszünete által érintett lakások száma:  

A belvárosi üzem területén: 13 946
Az avasi üzem területén: 11 678
Diósgyőri üzem területén: 4 629

(boon.hu)

Címkék: karbantartás mihő boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr353038896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása