Fészekrakós kérdések

 2011.07.04. 17:44

Még nincs újabb lezárt fészekrakós ügy, a régiek csendben továbbfolytatódnak.

Az egyik országos napilapban az jelent meg a közelmúltban, hogy „napokon belül befejezi” a nyomozást egy újabb fészekrakós ügyben a megyei rendőr-főkapitányság. A lap szerint háromszáz gyanúsítottat és száz ingatlant érint a közeljövőben lezárandó ügy.

Mint Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa elmondta, szó sincs arról, hogy „napokon belül” befejeződne a vizsgálat. Ő – mint munkatársunknak – az országos lapnak is azt nyilatkozta, hogy „hamarosan” a végére érnek az ügynek. Jelenleg a nyomozás még szakértők bevonásával zajlik, de még több hetet is igénybe vehet, mire sikerül az összes szálat elvarrni.

Egy másik sajtóorgánum azt kifogásolta, hogy a közelmúltban Szabolcs megyében lezárt, háromszáz gyanúsítottas, egymilliárdos kárértékű avasi fészekrakós ügyben a kulcsfigurának számító miskolci ügyvédnő vagyonát nem helyezte zár alá a rendőrség, és az egyik, még ismeretlen helyen tartózkodó felhajtóról sem jelent meg fényképes körözés.

Nem nyilatkozhatnak

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságról már vádemelési javaslattal megküldték az iratokat a B.-A.-Z. Megyei Főügyészségnek, ezért arról, hogy valóban nem helyezték-e zár alá az érintettek vagyonát, nem nyilatkozhatnak.

Dr. Martossy György a megyei főügyészség szóvivője munkatársunk kérdésére elmondta: még nem volt idejük a most érkezett több száz oldalas anyagot alaposan áttanulmányozni, ezért felelőtlenség lenne a sajtóban megjelent, kényszerintézkedésekre vonatkozó információkra reagálni.

(boon.hu)

Címkék: rendőrség fészekrakó boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr673038965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása