Amikor a melegből is hideg jön

 2011.07.01. 08:41

Az Avason és a belvárosban épp ezekben a napokban kell nélkülözni a melegvizet. Ki hogyan áll hozzá, s ki hogyan oldja meg?

Fazekazva

– Fazekazunk. Szerencsére most szabadságon vagyok. Ha hajnal 6-ra kellene mennem dolgozni, nehezebb volna belekalkulálni a plusz fél órát, amivel a melegítgetés jár. Most nálunk van az unokám is, az első nap kevesellte a két fazék vizet, így neki eleve hárommal teszek oda. Jó forróra hevítem, a hideggel felszaporítom, s mehet bele a habfürdő – mondja. – Végül is: mosni egyébként is hideggel mosunk. Felvetésünket: esetleg a mosógéppel történő vízmelegítés is szóba jöhetne, azzal veti el: gondolt rá, de nem kockáztat. – Abban azért csak van vízkő, lerakódás, vegyszermaradék. Nem éri meg.

Kérdésünkre, figyelembe vette-e a szolgáltató figyelmeztetését, hogy zárja el a melegvízmérő előtti csapot, nehogy a hidegért meleg árát fizesse, válasza határozott „nem”. Hozzáteszi: viszont véletlenül sem nyitja meg a meleg csapját.

Nagy Sándorné csak mosolyog:

– Ugyan már! Kezdetben, a 80-as években, a 90-es évek végéig még kéthetes leállások voltak. Ahhoz képest most csak 5 nappal kell számolnunk. Különben, szerdán még langyos víz jött a melegből. Különben is: nekem nyáron kifejezetten jól is esik a hideg zuhany – jelentette ki. Elmondta: a lakótelepi üzletet, ahol fodrászként dolgozik, épp az ilyen esetekre villanybojlerrel is felszerelték.

Családon belül

Vele ellentétben dr. Erdős Lajosné nagyon nehezen viseli a melegvíz hiányát:

– Hosszúnak tartom az öt napot, különösen, hogy év közben is volt vagy három ízben kimaradás. Az egyik gyermekem Mályiban lakik, nála szoktam lezuhanyozni.

Jártunk egy óvodában is, ahol ilyenkor – jó tipp – folyékony fertőtlenítővel mosnak kezet. A melegítőkonyhában pedig a mosogatást speciális zsíroldó mosogatószerrel oldják meg, amelyik hideg vízzel is hatásos.

(boon.hu)

Címkék: karbantartás mihő boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr153029229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása