Testvérgyülekezeti találkozónak adott otthont az Avasi Református Egyházközség, akik a kolozsvári Törökvágási Református Gyülekezet 53 tagját látták vendégül.

A péntektől vasárnapig tartó látogatás során a vendégek megismerkedtek Miskolc nevezetességeivel és az avasi református gyülekezet tagjaival. A találkozó vasárnap ünnepi istentisztelettel fejeződött be az Avasi Református Templomban, melyen Bibza István esperes, a vendéggyülekezet lelkipásztora szolgált. A két gyülekezet kapcsolata úgy indult, hogy Erdélyből származó református egyháztagok tagozódtak be az Avasi gyülekezet életébe, eleinte ők vették fel és tartották a kapcsolatot a kolozsváriakkal. Három évvel ezelőtt Bibza István esperes, lelkipásztor és a gyülekezet főgondnoka tett látogatást Miskolcon, két éve pedig az avasi gyülekezet utazott mintegy harminc fővel Kolozsvárra viszontlátogatásra. A két gyülekezet kapcsolatára jellemző, hogy a látogatások során sok személyes kapcsolat és barátság is köttetik erdélyi és magyarországi családok között, erősítve ezzel is a határon túli és határon inneni református kapcsolatokat. A kapcsolat folytatásaképpen jövőre kolozsvári gyerekeket várnak az avasi gyülekezet táborába.

(északhírnök.hu)

Címkék: eszakhirnok

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr143023266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása