Fényképészeket díjaztak

 2011.06.09. 17:32

Az Avasi Kilátó Fotópályázat díjátadó ünnepségét tartották pénteken, a Miskolci Galéria Kondor-termében. A szakmai zsűri ezúttal öt alkotót jutalmazott.avasikilatofoto_110603_ja_10.jpg


A pályázatot a miskolci önkormányzat kulturális osztálya hirdette meg azzal a céllal, hogy az alkotók a fényképek segítségével bemutassák a város gazdag építészeti örökségét, kultúráját, természetes és ember alkotta környezetét, egyedülálló eseményeit, hangulatait; turisztikai szempontból láttassák a borsodi megyeszékhelyet – mondta el az ünnepségen Kákóczki András, a kulturális osztály vezetője.

avasikilatofoto_110603_ja_12.jpg

A nyílt fotópályázatra – melyet több mint egy éve írtak ki – 71 fotós közel 1000 képpel jelentkezett – hivatásosok, amatőrök, idősek és fiatalok egyaránt voltak a pályázók között. A szakmai a zsűri – Bán András műkritikus, Nagy István filmrendező, Kákóczki András művészettörténész – rangsorolás helyett a legígéretesebb alkotókat díjazta: Belicza László Gábor, Kálmán Attila, Kiss Tanne István, Mitterpach Ildikó és Tasnádi Tamás képei ítéltettek a legjobbnak.
A pályázat anyagából 2011 októberében kiállítás nyílik a Miskolci Galériában. 

(minap.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr282971090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása