Második alkalommal rendezi meg az Ifjú népzenészek és néptáncosok baráti találkozóját május 14-én délelőtt 10 órakor a Munkácsy Mihály Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.

A baráti találkozót az alapfokú művészeti iskolák népzenét tanuló növendékei, valamint hagyományőrző néptánc együttesei számára  hirdetik  meg. A rendezvény mottójául Goethe szavait választották: „Gyökerek ás szárnyak”. A tehetségnapként nyilvántartott találkozó regionális jellegű. Elképzeléseik szerint ez az érdeklődést kiváltó kulturális rendezvény a fiatalok bevonásával lehetőséget nyújt a népzenei és néptánc kultúra hagyományainak ápolására,művelésére, továbbadására. Nagyszerű alkalom a csoportok közötti kapcsolat kiépítésére, megtartására, a tehetséges növendékeknek fórum biztosítására.

A megrendezésre kerülő baráti találkozót Dr. Gerzanics Magdolna néprajzkutató nyitja meg. 300 résztvevő, valamint  szakmai vendégek-  népzenész és néptánc pedagógusok, a Tényleg zenekar , szakmai szakértők jelezték részvételüket. 

Az esemény  az Avasi Kulturális Napok egyik kiemelkedő rendezvénye,melyre minden érdeklődő vendéget szeretettel várnak.

(boon.hu)

Címkék: rendezvény boon munkácsy mihály általános iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr22875571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása