Idén 18. alkalommal rendezték meg a Less Nándor Országos Földrajzverseny döntőjét pénteken és szombaton az Avasi Gimnáziumban.

less2.jpg

A verseny a néhai Less Nándor nevét viseli. A fiatalon elhunyt legfiatalabb kandidátus miskolci születésű és egyetemi évei alatt sokszor tartott előadást az Avasi Gimnáziumban. Az ő emlékének tiszteleg az első évben még megyei, majd regionális, de tíz éve már országos körben megrendezett megmérettetés.
 


Az idei versenyre is sokan jelentkeztek, az ország minden tájáról. Összesen 67 iskola 532 tanulója vett részt az elődöntőkben, ám a pénteken és szombaton tartott három kategóriás döntőbe már csupán a legjobb 56 diák kvalifikálta magát.

A verseny érdekessége és országosan egyedülálló, hogy 7-13. évfolyam között bárki benevezhetett a földrajzi megmérettetésre.

less.jpg

Arday István, a gimnázium igazgatója köszöntötte a versenyzőket, majd a zenés megnyitóműsort követően elkezdődött a döntő írásbeli része.

A versenyzőknek minden geográfiával kapcsolatos témában helyt kellett állniuk, ha győzni akartak.
A pénteki írásbelit követően szombaton délelőtt következett a szóbeli forduló, s a délutáni eredményhirdetésig izgulhattak a diákok, hogy ki hogyan végzett. A 7-8. osztályoksok kategóriájában Paládi Bernadett (Csenger) nyert, a 9-esek közt Varga György (Budapest), a 10-12. évfolyamosok közt pedig Liska Csilla (Békéscsaba) bizonyult a legjobbnak.

(minap.hu)

Címkék: kultúra verseny rendezvény minap avasi gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr352832424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása