Békés demonstráció az Avason

 2010.09.18. 11:43

Aláírásgyűjtést és „Séta a nyugalomért” címmel békés demonstrációt szervezett Miskolcon, az Avas lakótelepen több képviselőjelölt annak érdekében, hogy a fészekrakó program keretein belül csalással lakáshoz jutott lakókat minél hamarabb eltávolítsák a békés lakóközösségekből.

setanyugalomert1.jpg
Az aláírásgyűjtés eredetileg civil kezdeményezésre indult el a lakótelepen, hiszen több házban komoly higiéniai, és morális problémákat okoznak, azok a lakók, akik az egykori fészekrakós programmal jutottak hozzá lakásaikhoz. A kezdeményezés célja: módosítani szeretnének a törvényen, ugyanis mindaddig, amíg a bíróság nem mondja ki a gyanúsítottakra, hogy csalók, addig nem lakoltathatják ki őket. A bírósági ügyintézés viszont évekig is eltarthat, és addig a zavaró tényezők nem szűnnek meg a lépcsőházakban. A cél eléréséhez összesen 55.000 aláírás szükséges, aminek összegyűjtésére több szocialista képviselő és képviselőjelölt is felhívta pénteken az ott élők figyelmét.

setanyugalomert2.jpg

Káli Sándor polgármester egy békés demonstrációra, és csendes sétára hívta a környéken élőket. Az Avas központban összegyűlő emberek előtt a polgármester elmondta: van egy pont, amikor bizony lépni kell a közbiztonságot rombolók ellen, és ez a pont eljött a helyiek életében. Elmondása szerint nem lehet büntetlenül becsületes, dolgos emberek életét tönkretenni, hiszen ezek az emberek megérdemlik a biztonságot. A törvény sajnos védi azokat, akik ellen aláírásokat gyűjtenek, és az ügyben való nyomozások évekig is eltarthatnak. A városháza szeretne komolyan, nagy erőkkel fellépni azokkal szemben, akik támadást intéztek a békés lakók nyugalma ellen, de ehhez az avason élők segítsége is kell. Az aláírásokkal, talán felgyorsíthatják majd az eljárási folyamat menetét. Jelen pillanatban 557 lakóval szemben szeretnének eljárást kezdeményezni, ugyanis az általuk okozott kár eléri az öt milliárd forintot.

(minap.hu) További képek itt.

Címkék: kampány rendezvény képviselő minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr272305065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása