Két új támfal épül idén az Avason a Hideg-sor megtámasztására. Az első a Tóth soron már elkészült, jelenleg pedig a Lővei soron folynak munkálatok, az itt már korábban elkészült támfalak közötti hiányzó részt készítik el, ez várhatóan szeptember végére készül el.

hidegs-tamfal_1.jpg

- A mostanival együtt hét támfal épült a Nagyavason az elmúlt nyolc évben, mintegy 100 millió forint értékben – mondta Cseh László a térség önkormányzati képviselője. A területre azonban folyamatosan oda kell figyelni, hiszen egy-egy esőzés alkalmával bármikor kialakulhat olyan helyzet, hogy újabb helyen szükséges beavatkozni.– Jelenleg is tapasztalunk suvadásokat több helyen, ezeket szakemberek folyamatosan vizsgálják, és ha szükségesnek tartják, akkor az önkormányzat felé jelzem, hogy újabb támfal szükséges – tette hozzá a képviselő.


Ezeket a falakat a város pályázati pénzekből és a város vis maior keretéből finanszírozza. Cseh László hozzátette:  az idei évben két támfal készült, a Tóth soron 10.3 millió, míg a Lövei soron 18.2 millió forint értékben. A munkák jelenleg az utóbbi helyszínen folynak csak, ezek augusztus közepe után kezdődtek, és szeptemberre fejeződhetnek be. A támfal építésére – csakúgy mint máskor – közbeszerzési eljárást írtak ki, ahol a legjobb ajánlatot adó miskolci illetőségű Geomép kft.-vel kötöttek szerződést. Mivel az építkezés lakóházakat, illetve azok udvarát is érinti, a lakókhoz is alkalmazkodnia kell a kivitelezőnek. – Ebből szerencsére gond még nem származott, hiszen az itt élők is belátják, hogy a fal elkészülése elsősorban az ő érdekük.

hidegs-tamfal.jpg

A most készülő szakasz egyébként két, már korábban elkészült támfalat köt össze, nagyjából nyolc méter széles, és ugyanilyen magas. Az építkezés során két pincét is találtak, az egyiket betemetik hamarosan, a másiknap azonban építenek egy boltíves bejáratot, hogy a későbbiekben feltárhassák.
 

(minap.hu) további képek ITT

Címkék: kampány képviselő pincesor minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr322279878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása