Rekonstruálták a lakástüzet

 2010.09.08. 11:37

A tavaly augusztus 15-én történt paneltűz eseményeit rekonstruálták Miskolcon, a Középszeren hétfőn a Heves megyei rendőrök és helyi tűzoltók. Az újrajátszással az ügy nyomozása során felmerülő kérdésekre szerettek volna válaszokat kapni.

Mint arról már portálunkon beszámoltunk: augusztus 15-én este fél 10-kor érkezett bejelentés a Miskolci Rendőrkapitányságra, hogy a Középszer utca egyik lakásában tűz keletkezett. A kiérkező tűzoltók azonnal megkezdték az oltást, a mentősök és a rendőrök pedig a személy és vagyonmentést. Az esemény során füstmérgezésben életét vesztette egy 39 éves asszony és egy 13 éves fiú, illetve egy 16 éves lány. Az eset kapcsán felmerült a közveszély okozás gyanúja, továbbá: a panelház hatodik emeletén keletkezett tűzet emberi mulasztás okozhatta.

paneltuuz.jpg

 

A nyomozásra a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki az országos rendőrfőkapitány a miskolci paneltűzként ismertté vált büntetőügy nyomozására idén februárban, ugyanis a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság még ez év januárban kérte a miskolci paneltűzként ismertté vált büntetőüggyel kapcsolatos nyomozásból való kizárását és más hatóság kijelölését az Országos Rendőr-főkapitányságtól. Más hatóság kijelölését azért kérték, mert az ügyben érintett a Miskolci Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság.

paneltu2.jpg

A hevesi rendőrök és a miskolci tűzoltók hétfőn délelőtt rekonstruálták az esetet, hogy ezzel a nyomozást segítsék. A hivatalos szervek délelőtt 9 órára érkeztek meg a középszerre, és több órán keresztül próbálták meg felidézni az egy évvel ezelőtt történteket. Az eredményekről viszont a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint csak a nyomozás lezárta után tudnak kiadni információkat.

(minap.hu)

Címkék: tűz lakástűz langlovagok minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr922279964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása