Boon cikk, kommentelhető! (piros kiemelés: AvasBlog)
 
"Miskolc - Akik eddig a hideg miatt behúzódtak, most a köztereken vannak az Avason....
A polgárőröknek jócsán megnőtt a munkájuk.... 
 
Jöjjünk vissza tavasszal, amikor jó idő van, akkor van több probléma – erre kértek minket az avasiak télen. Akkor, amikor riportot készítettünk arról, mennyire hatékony a decemberben alakult Miskolci Városőrség munkája. Közvéleménykutatás is készült, mely szerint szükség van továbbra is a városőrségre. Igaz, akkor még csak decemberi, januári munkájukat értékelhették az ott élők. Az avasiak szerint ez egy könnyebb időszak, mert a problémások behúzódnak a hideg elől, most, hogy jó idő van kint élnek a parkokban, közterületeken. Nos, mi visszamentünk.
Valóban nagyobb élet van a közterületeken most, mint januárban. De ez nemcsak a mi tapasztalatunk, az Avasi Polgárőrség is ezt érzékeli. Elnökük, Szakos István elmondta: mióta jó idő van, 10-15 százalékkal több a munkájuk. Mivel hosszabb a nap a játszótereken késő estig kint vannak a gyerekek, felnőttek egyaránt, alig tudják kiküldeni onnan őket – mondta.
Megnőtt a rongálások száma is és többet szemetelnek – tette hozzá. Ha a polgárőrök rájuk szólnak, akkor legtöbbször az a válasz:
„Azért, mert mi cigányok vagyunk, megyünk az ombudsmanhoz” – fogalmazott az elnök.
 
Megindultak a hajléktalanok
 
Nemcsak az ott élőkkel van probléma, de az újonnan beköltözőkkel is, illetve nem be, hanem inkább kiköltözőkkel. Az Avastetőre ugyanis megindultak a hajléktalanok, akik, ahogy
bokrosodik az Avastető, költöznek be a bozótosba.
Szakos István elmesélte, a napokban,
egy feltehetőleg drogos társaságot akadályoztak meg abban, hogy bútorokat vigyenek az egyik bozótosba. Mint mondta: alig tudtak velük kommunikálni, ebből gondolták, hogy kábítószer hatása alatt álltak.
És vannak olyanok, akik csak „látogatóba” érkeznek az Avasra, vidékről. Garadnáról, Tiszalúcról jönnek be, kizárólag kukázni – tudtuk meg Szakos Istvántól. Ez fokozott veszélyt jelent a melegben, hiszen akár romlott, fertőzésveszélyes ételeket is megesznek a kukákból – mondta.
 
A városőrök készülnek rá
 
A polgárőrök igen, a városőrök még nem érzik, hogy több munkájuk lenne. Ezt Borbély Menyhért, a Miskolci Városőrség projektvezetője mondta kérdésünkre. Azt ők is látják, hogy a hosszabb nappalok miatt többen vannak a parkokban és tovább, de nem érkezik több bejelentés hozzájuk – tette hozzá.
Ahogy ő fogalmazott: a Fészekrakó-programmal betelepültek okozta gondok nem nőttek a jó idő miatt. Azt azonban hangsúlyozta: kollégái már készülnek arra, hogy, ha az esetek száma megnőne, hogyan lépjenek fel, hogy viselkedjenek a rendbontókkal.
 
Szerencsi Árpád, az Avasi Rendőrőrs parancsnoka szerint sem nőtt meg a bejelentések száma. Mint mondta: a bűncselekmények száma, az előző év hasonló időszakához képest csökkent. Elmondta azt is, hogy vannak, akik azt is nehezebben viselik, ha a gyerekek késő estig kint játszanak a tereken, és esetleg hangoskodnak.
A közterület-felügyelet a rendőrség mellett a másik hatóság, amely intézkedhet egy esetleges rendbontásnál. Az osztály vezetője Papp Tamás, aki ugyancsak azt mondta: nem nőtt meg a problémás esetek száma az Avason. A többletmunkára, a tavaszi időszakra azonban felkészültek, két hete megbeszélést tartottak a rendőrséggel, városőrökkel, polgárőrökkel.

Ezen felül, január 1-től a munkaidejük is megváltozott, nemcsak nappal, de éjszaka is rendészeti egységek járőröznek a városban. Elmondta azt is, hogy az Avason nemcsak napközben, de délután és este is nagyobb létszámmal vannak jelen."  

Címkék: közbiztonság boon varosorseg

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr491058184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása