Poloskainvázió a Középszeren

 2011.08.20. 08:59

Újabb családon segített a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri hivatala által elindított „Van akinek fölösleg, van akinek érték” program. A Középszer utcán élő négygyermekes család ágypoloska-invázió miatt került nehéz helyzetbe.

butoradomany_110818_vcs_8.jpg

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a négy kisgyermeket nevelő Szabóék a szomszéd lakásba beköltöző albérlők miatt megjelent ágypoloskáktól szenvedtek. Az albérlők már nincsenek, a szomszédban kifertőtlenítettek, Szabóéknál azonban három irtás kellett ahhoz, hogy a szívós vérszívókat el tudják tüntetni.

Szemétté lett mindenük

– Összesen hetven ezer forintot költöttünk irtásra. Ki kellett dobni gyakorlatilag az összes bútorunkat, ruhákat, rengeteg egyéb holmit. Jelenleg ott tartunk, hogy nem tudom, hogyan mennek majd a gyerekek iskolába és óvodába, mert se tornaruha, se ünneplő, de még váltásruhájuk sincs rendesen. Több helyen fel kellett szedni a tapétát, mert alá fészkelt be a poloska, most már le kell szedni az egészet, és újra festeni, de erre jelenleg nincs pénzünk. A bútoroktól is azért voltunk kénytelenek megszabadulni, mert a leglehetetlenebb helyekre petéztek le a poloskák – sorolja Szabó Renáta.

butoradomany_110818_vcs_11.jpg

A kálváriájuk azonban még azzal is tetéződött, hogy már nem volt pénzük konténert hozatni, így a kuka mellé hordták le a bútorokat, ami miatt feljelentették őket a Közterület-felügyeletnél is. Végső elkeseredésében az anya felkereste a polgármesteri hivatalt, ahol azonnal igyekeztek segíteni, amiben tudtak.

Segített az önkormányzat

A Családsegítő közvetítésével konténert helyeztek ki a lépcsőházhoz, és elszállították a kidobott holmikat, de azok pótlásában is segítettek.

– Áprilisban indítottuk el a „Van, akinek fölösleg, van, akinek érték” nevű folyamatos programunkat. Az ötletet egy miskolci család adta, akik azzal kerestek meg bennünket, hogy használt, de jó állapotban lévő bútoraikat szeretnék ajándékba adni – tájékoztatott

Dobos Tímea

, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője. – A program intenzitása a felajánlások gyakoriságától függ, továbbra is szeretnénk mindenkit kérni, hogy, ha fölösleges bútora van, keressen minket, hogy eljuttathassuk a rászorulóknak.

Csütörtök délelőtt a Szabó család háza előtt is megállt a hivatal teherautója, a programon keresztül felajánlott ágyat, foteleket, ülőgarnitúrát, szőnyeget vittek a családnak. A hivatalban dolgozó anyukák egy kis magángyűjtést is végeztek: Dobos Tímea két szatyor játékot adott át a gyerekeknek, aminek persze azonnal nagy sikere volt.

butoradomany_110818_vcs.jpg

Szabó Renáta elmondta, időközben máshonnan is kaptak bútoradományt, így ezzel most már rendben vannak. Ruhákra volna még szükségük a gyerekeknek, most ugyanis sem őszi, sem téli ruháik nincsenek.


Folytatódik a program

A „Van, akinek fölösleg, van, akinek érték” programot Takács Gábor, a Polgármesteri Hivatal társadalmi felzárkózásért felelős referense szervezi. A felajánlásokról kérik az adományozók küldjenek fényképet a takacsg©miskolcph.hu címre, vagy hívják a 70/450-9728-as telefonszámot. A fényképeket és az adatokat ezután továbbítják a Családsegítő Szolgálathoz. Az ő feladatuk, hogy elosszák az adományokat, hiszen munkatársaik jól ismerik a rászoruló családokat, így biztos, hogy azok jó helyre kerülnek. A szállítás megszervezése az adományozott feladata.

(minap.hu)

Címkék: video egészség minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr803166317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2012.11.20. 20:19:12

A hálószobából ágyi poloska miatt kidobott bútorokat mindig meg kell jelölni, hogy más ne vigye haza! Erre alkalmas a festék filc, festékszóró pisztoly, vagy csak egyszerűen tűzzünk rá egy cetlit: "Ágyi poloskával fertőzött!" Ha így tenne mindenki, egy ilyen akció nem fertőzné tovább poloskával a "jó állapotú bútort hazavivő" egyéneket.
Próbáltunk összegyűjteni oldalainkon némi fejtágító anyagot a problémáról: www.agrohydro.hu/poloskairtas.html
süti beállítások módosítása