Az időjárás alaposan ráijesztett a miskolciakra, különösen az Avason. A közelgő vihar hatására sokan garázsba vitték a kocsit, mások fedett árkádok alatt, vagy szorosan a bérházak fala mellé parkoltak. Szerencsére a jégverés helyett csak lehűlés, szél és csendes eső érkezett.

„A hét utolsó munkanapja sem telik unalmasan - ezúttal az északkeleti országrészben tombolnak a leghevesebb zivatarok: vonalba rendeződve érték el a magyar határt, emellett a Dunántúlon mozognak elszórtan kisebb zivatarok. A termálfürdőjéről híressé vált Bogácsra heves felhőszakadással és lecsapó villámok sorával érkezett a vihar, Ózdon is gyorsan csökkent a látástávolság a zivatar érkezésekor, ott jég is esett – írta jelentésében az idokep.hu meteorológiai portál. Sokakban felidéződött a néhány évvel ezelőtti nagy avasi jégverés és „fedezékbe” menekítették az autójukat. Szerencsére megúsztuk a heves viharokat.

Az idokep.hu előrejelzése szerint  szombaton reggel a Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, ott kisebb záporeső, gyenge zivatar is előfordulhat, máshol változóan felhős égre ébredhetünk. Mérsékelt marad a légmozgás, a minimumok 15 és 19°C között várhatóak. Napközben a napsütés mellett főleg a Dunántúlon és északon számíthatunk újabb zivatarokra, záporokra. Nyugaton a keleti, délkeleti, a Tiszántúlon az északkeleti szelet kísérhetik élénk, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések. 26-31°C közötti csúcshőmérsékletekre van kilátás. Szóval melegünk lesz, de remélhetően nem a jégveréstől.

(minap.hu)

Címkék: minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr262971081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása