Július elsejéig még maradnak a fészekrakók az Avason – hacsak önszántukból ki nem költöznek. Az országgyűlés ugyanis szerdán két és fél hónappal meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot. Így a miskolci önkormányzat sem költöztethet ki senkit a fészekrakós ingatlanokból. Csak annyit tehet, hogy továbbra is folytatja a rendbontó családok rendszeres ellenőrzését.

Az Avas II-es ütemébe néhány évvel ezelőtt kezdtek tömegesen beköltözni olyan családok, akik azóta sem tudtak beilleszkedni a városrész lakóközösségébe. A fészekrakós lépcsőházakban élők már alig várják, hogy végre megszabaduljanak a rossz szomszédságtól. A miskolci önkormányzat azonban egyelőre egyetlen problémás családot sem költöztethet ki, hiszen megköti kezét a meghosszabbított kilakoltatási moratórium.

Dobos Tímea, a Polgármesteri Hivatal szóvivője elmondta, most is van egy pár olyan család, ahol a végrehajtás már a végső szakaszához érkezett, tehát onnan ki lehetne költöztetni a családokat. Amint letelik a kilakoltatási moratórium lesz még sokkal több olyan család, olyan lakás, ahol a végrehajtás olyan fázisába érkezett, hogy ki lehet őket lakoltatni.

Július elsejéig azonban csak annyit tehet az önkormányzat, hogy folytatja azt a munkát, amit megkezdett. Vagyis a hatósági osztály továbbra is rendszeresen ellenőrzi a fészekrakókat. Dobos Tímea szerint viszont az mindenképp előrelépés, hogy a visszatérő ellenőrzések hatására több lakásból már önként költöztek ki a lakók. A szóvivő szerint a fészekrakók ügyével megbízott munkacsoport folyamatosan dolgozik ennek a problémának a megoldásán is.

(minap.hu)

Címkék: video fészekrakó minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr92749669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása