Az alapellátás minőségének javítását biztosítja majd az avasi lakótelepen felépülő egészségügyi centrum, melynek alapkövét kedden délután helyezte el Pfliegler Péter alpolgármester, és Ruczanov Dezső, a kivitelező cég ügyvezetője. Mint elhangzott, az épületben folyamatos ügyelet fog működni, így nem lesz olyan időszak, amikor valaki számára esetleg nem tudják majd biztosítani a szükséges ellátást.

Pfliegler Péter az eseményen köszöntötte az építkezési vállalat és a Miskolci Háziorvosi Egyesülés képviselőit, majd elmondta: Miskolc kiemelt feladatai közé tartozik az avasi lakótelep különböző problémainak megoldása, valamint az egészségügy fejlesztése. Ezzel a beruházással mind a két projektben sikerül előrelépést tenni, hiszen közelebb hozzák az egészségügyi ellátásokat, szolgáltatásokat az itt élő emberekhez, valamint az új épületben dolgozók is hatékonyabban tudják majd végezni feladatukat.

pfigalapk.jpg

Elmondása szerint a városrészben élő több mint 10 000 embernek ad majd az épület könnyen elérhető, és megfelelő egészségügyi szolgáltatást. Az alpolgármester arra is kitért beszédében, hogy nem kívánják megszüntetni a zöld területet sem, hiszen meghagyják a fákat, és cserjéket, padokat helyeznek majd el az egészségcentrum körül. A gyermekek részére is barátságos életteret szeretnének kialakítani, annak érdekében, hogy ne félelemmel kelljen bemenniük majd az orvoshoz. A város már több ÉMOP-pályázat keretein belül végzett felújításokat, amikkel Miskolc élhetőbbé tételét szeretnék elérni.
pfligalapk1.jpg

Dr. Palla Sándor, a Miskolci Háziorvosi Egyesülés elnöke portálunknak elmondta: az egészségügyi alapellátás rendszere teljesen át fog alakulni, hiszen sok helyen problémát jelent, hogy kevés az orvos és a szakasszisztens. Az épületben több ellátást szeretnének egy helyre koncentrálni, és a lakók közelébe vinni, hiszen így könnyebben tudnak házhoz is kimenni, ha valaki azt igényli. Az épületben folyamatos ügyelet fog működni, így nem lesz olyan időszak, amikor valaki nem kapja majd meg a neki szükséges ellátást. Palla Sándor arról is beszámolt, hogy kizárólag miskolci munkaerőt szeretnének foglalkoztatni, és ennek érdekében a későbbiekben szeretnék felvenni a kapcsolatot a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karával. Az épületben felnőtt és gyermekellátás is üzemelni fog a védőnői szolgálat mellett.

Pfliegler Péter alpolgármester 2011.06.30- ra egy szalagátvágással egybekötött átadó ünnepségre invitálta a jelenlévőket.

(minap.hu) - további fényképek itt.

 


Nagyobb térképre váltás

Címkék: video egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr642504050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása