Tizedik alkalommal hívta-várta szüreti mulatságra az Áfonyáskert Óvoda Középszer Tagóvodája a kicsiket és szüleiket. Az intézmény erre a napra most is megnyitotta kapuit, s szőlőpréseléssel, mustkészítéssel idézte fel a gyerekeknek a panelrengetegben a hangulatos, őszi tevékenységet.

szuretmu.jpg
A kicsik már az óvoda bejáratánál szórakoztató program részesei lehettek. A kisvonat minden utas arcára mosolyt varázsolt, az óvodások önfeledten robogtak a parkolóban kialakított vasúti pályán. Az udvaron a gyerekek műsorral kedveskedtek az eseményen résztvevő szülőknek, s újonnan tanult dalokkal, tánccal mutatták meg, mit tanultak a tanév kezdete óta.



szuretm2.jpg

A hagyományőrző rendezvény egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó programja ezúttal is a szőlőpréselés, mustkészítés volt. A gyerekek tapasztalt segítőjük, Karcsi bácsi közreműködésével darálták szőlőt, ami bizony sokaknak nehézséget okozott. Ezután következhetett a mustkészítés, préselő segítségével – az alapanyagot ezúttal a szülők és az óvodai dolgozók biztosították.
A hagyományőrző programok részeként a szőlőpréselés és a mustkészítés után szórakoztató táncházban vettek részt a középszer úti óvodások, akik ezúttal kis barátaik és az óvónők mellett szüleikkel is együtt múlathatták az időt.szuretm3.jpg

(minap.hu) további képek itt.


Nagyobb térképre váltás

Címkék: rendezvény minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr192358112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása