Tűz egy panelprogramos házban

 2010.02.01. 11:38

konyhatuz2.jpg

Szombat hajnalban egy négyemeletes panelépület első emeleti konyhájában csaptak fel a lángok. A gáztűzhelyen túlhevült olaj belobban, meggyújtotta a páraelszívót, és a konyhabútorokat is.

A tulajdonos még időben észlelte a bajt, de az oltás során égési sérüléseket szenvedett. A Miskolci Tűzoltóságon úgynevezett utólagos tűzesetként jelentették a történteket. A kötelező adatrögzítés olyan körülményeket tárt fel, amely tovább ösztönzi azt a törekvést, hogy a panelprogram során minél több tűzvédelmi berendezés, eszköz beépítésére hívják fel a figyelmet.

konyhatuz3.jpg

Segített a beépített csappantyú.

A társasház részt vesz a panelprogramban, és jelenleg a használatbavétel előtt áll. Még a pályázati anyag készítése során javasolta a tűzoltóság a konyhai szellőzők tűzgátló csappantyúkkal való ellátását, melyet szerencsére a pályázati anyag is tartalmazott, és nem sokkal ezelőtt be is építettek. Szerencsére! A magas hőmérsékletű füst ugyanis a szellőző légcsatornába jutott, és ott már kisebb izzási folyamatok is beindultak, amikor az elszívóberendezésbe épített tűzgátló csappantyú lezárt. Ennek köszönhetően a légcsatornában – a korábbi évek emlékezetes tüzeitől eltérően – nem terjedtek tovább a lángok az emeleti szintekre, és ott nem veszélyeztették az alvó embereket.

Cikk: minap.hu
(további) Képek: MiskolcLánglovagok

Címkék: baleset lakástűz langlovagok minap mikom.hu mikom

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr831719155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása