Miskolc legnagyobb lakótelepét az utóbbi években az öltönyös bűnözők kitartató tevékenységének hála a szótárban sikerült egy sorba rendezni a nihil és a kilátástalanság kifejezésekkel. Azzal viszont nehéz vitatkozni, hogy az Avasnak sok arca van és ebből csak egy az, ami a sajtóból naponta visszaköszön.

Itt csak arra próbálunk kilyukadni, hogy egy-egy közösséget vagy tájat sokféleképpen be lehet mutatni. 2012-ben nem jelent problémát “vetíteni”, a fogyasztó pedig vevő az ilyesmire.

Az Avas kapcsán a legtöbb embernek talán ez a kép ugrik be:

Viszont nem látta még ezt,

meg ezt,

meg ezt,

meg ezt,

Avas Templom

meg ezt se:

Aranykorona Hotel Avas

Valamennyi fotó az Avasról készült.

Össze lehet szedni belőlük egy katalógusra valót, amit átpörgetve egy német nyugdíjas pár csont nélkül bele is ugrana egy avasi nyaralásba. Nyaralós prospektus lehet nem lesz egy ideig az Avasról, mindössze arra próbálunk rávilágítani, hogy a dombnak arra az arcára van itt nagyban szükség, amivel vezető hírt lehet gyártani és az itt élők csak bizakodhatnak benne, hogy egy idő után végre lerágott csont lesz lakóhelyük a média számára, ami önmaga sokkal de sokkal gázabb mint az Avas.

Január van, valami statisztika szerint a hétfői volt az év legszomorúbb napja, ami a naptárban az utolsó teljes januári hét hétfőjét jelenti minden éven. Tökéletesebb időpont nincs arra, hogy szürkének láttassunk egy olyan helyet, amelynek egy tetemes része egyébként is betonszínű…

(borsod.blog.hu)

Köszönet érte, kiváló meglátás!

Címkék: borsod.blog

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr994068268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása