Szülői értekezletet tartott szeptember 6-án a Miskolc Városi Diákönkormányzat (DÖK) az Avasi Gimnáziumban. A tájékoztatón az esténként a fiatalokra leselkedő veszélyekre hívták fel a szülők figyelmét, és azt több Miskolcon működő középiskolában is megismétlik majd.

dok_szuloi_110907_ja_4.jpg

Olyan dolgokra, eseményekre, veszélyekre kívánjuk ezeken az értekezleteken felhívni a szülők figyelmét, melyek nem normálisak, és melyeknek megtörténhetnek (vagy azok részeseivé, elkövetőivé válhatnak) a hétvégi estéken a belvárosban mulatozó fiatalok. Az előadók között van többek között Tóth Ákos (fenti képünkön), a Diákjogi és Érdekvédelmi Bizottság elnöke – mondta el a minap.hu-nak Kiss Boglárka, a DÖK Diákjogi és Érdekvédelmi Bizottságának alelnöke.

A DÖK a figyelem felhívásán túl a megelőzésre is van ötlete, erről már Seghatoleslami Milán diákpolgármester beszélt. – Közeljövőben megvalósítandó terveink között szerepel olyan programok szervezése, melyekkel a fiatalok szabadidejét leköthetnénk, így talán kevesebben választanák az éjszakák, a kocsmák világát – mondta a diákpolgármester.

A diákönkormányzat egyeztetett Zsiga Marcell alpolgármesterrel is, aki támogatta törekvéseiket. – Szeretnénk létrehozni a főutcán egy olyan klubházat is, ahova összejárhatnának a fiatalok beszélgethetni. Tulajdonképpen ugyanolyan lenne a hely, mint egy kocsma, csak éppen alkohol nélkül – mondta Kiss Boglárka.

dok_szuloi_110907_ja.jpgSeghatoleslami Milán hozzátette: további terveik is vannak a diákság aktivizálását illetően, ezekről a közeljövőben ígért tájékoztatást.

A szülői értekezlet sorozat a következő hetekben pedig további miskolci középiskolákban folytatódik, legközelebb a Földes Ferenc Gimnáziumban és a Fráter György Katolikus Gimnáziumban.

(minap.hu)

Címkék: rendezvény minap avasi gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr833213672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása