Az avasi „fészekrakós” családok visszaköltözésére, illetve újabbak megjelenésére figyelmeztettek keddi sajtótájékoztatójukon Földesi Norbert és Varga Gergő, MSZP-s önkormányzati képviselők, akik azonnali beavatkozást sürgetnek a városvezetéstől az ügyben.

foldesivarg.jpgElhangzott: az elmúlt hetekben egyre több telefonhívást kap a két szocialista politikus a "fészekrakók" miatt, a problémák egyre szaporodnak. Mint ismert, az együttélési normák be nem tartása, a mások életét megkeserítő életvitel a leggyakoribb panaszok a beköltözött, nagy létszámú családokkal kapcsolatban. Varga Gergő szerint egyre rosszabb a hangulat az Avason: sokan már maguk vennék kezükbe az ügy "elintézését", ez a "módszer" azonban nem megengedhető, és nem is vezet sehová – figyelmeztetett a képviselő.



Földesi Norbert elmondta, a gondokat többször említették – levélben, valamint a közgyűlésen is – a városvezetésnek, illetve a terület országgyűlési képviselőjének, Nagy Kálmánnak, azonban eddig nem érkezett válasz a megkeresésre. „Lehetetlen begyűjteni a fészekrakók által felhalmozott tartozásokat és büntetéseket. Közös pénzből mulatnak, míg mások a devizahitelükkel küzdenek” – hangsúlyozta Varga Gergő. A szocialista képviselők szerint politikai pártoktól függetlenül alakult ki a helyzet, azonban a megoldáshoz összefogás szükséges. A sajtótájékoztatón elhangzott: a kormány komplex megoldási javaslaton dolgozik, de teljes hírzárlatot rendeltek el – ez azonban nem vigasztalja a napról napra kilátástalanabb helyzetbe kerülő lakókat.

„Több mint száz nap kevés volt nekik az ügy orvoslására. Az lenne a legjobb megoldás, ha lemondanának, és hagynák dolgozni azokat, akik foglalkozni szeretnének a fészekrakó-problémával” – jelentette ki Földesi Norbert. A szocialisták javasolják, hogy a közös költségek levonhatók, vagy behajthatók legyenek a szociális segélyből, emellett a Nemzeti Eszközalap mellett létrehoznának egy olyan alapot is, amely az önhibájukon kívül eladósodott társasházak problémáival foglalkozna. Szeretnék kezdeményezni a moratórium módosítását is olyan módon, hogy a már végrehajtás alatt lévő házak megvásárolhatók legyenek, így a nem fizető lakókat ki lehessen költöztetni – ez alól kivételt képeznének a devizahitelesek.

Varga Gergő hozzátette: fontos, hogy felülvizsgálnák az idevonatkozó jogszabályokat, s egyértelműbb, határozottabb jogköröket adnának a hatóságoknak azokkal szemben, akik nem képesek betartani az együttélési normákat.

Kapcsolódó:
Az ifjú szocik, ha rájuk bíznák a fideszesek, élhetővé tennék az Avast - sok sok értékelő hozzászólással

Címkék: közösség video képviselő közbiztonság fészekrakó északhírnök

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr802578507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása