Véget ért rövid pályafutása a miskolci 31A járatnak, amit sokan csak választási ígéretként tartottak számon. Az MVK szerint kihasználatlanság miatt nem jár tovább, de a menetrendje sem segítette az utazni vágyókat. A busz mellett változik az ingyenes áruházi járatok utazási feltételei is.

A miskolci közösségi közlekedést 2007 januárjában szervezték át, több egykori közvetlen kapcsolatot száműztek, így vesztette el Miskolc legnagyobb lakótelepének nagy része a közvetlen Tiszai pályaudvarra vezető járatát. A korábbi 31-es busz ezentúl Avas városközpont után Egyetemvároshoz ment. 2010 nyarán merült fel a járat reaktiválása, több plakáton hirdették, hogy a „megfelelő” választás esetén újraindul a járat. Ez meg is történt, szeptember közepén 31A néven indult el a busz Avas kilátó és a Tiszai pályaudvar között, amely nagyjából óránként járt, menetrendje (a többi miskolci járathoz hasonlóan) megjegyezhetetlen volt. A vonalon kezdetben csuklósok, de pár nap múlva már utasszámlálóval ellátott szóló kocsik jártak. Hamar be is bizonyosodott, hogy fölösleges a járat. ebben a formájában, hiszen senki nem fog egy órát várni rá.

31A_2

A járat az áruházi buszok megállójából indult az Avas kilátótól, innen a továbbiakban átszállással lehet csak eljutni a város főpályaudvarára

A 31A megszűnése mellett más menetrendi változás nem történik Miskolcon, de január másodikától a Cora és az avasi Tesco járataira az áruházak felé csak felszállni, visszafelé pedig kizárólag leszállni lehet. A járatokon így csak az utazhat, aki ténylegesen vásárolni szeretne, vagy onnan térne haza.

Az MVK Zrt. közleménye szerint megtörtént az utasok által érkezett észrevételek kiértékelése az átszálló pontokkal kapcsolatban. A legtöbben azt rótták fel a közlekedési társaságnak, hogy a járművezetők nem figyelmeztettek az átszállási lehetőségekre. A cég szerint erre a jövőben jobban odafigyelnek. Az átszálló pontok listáját itt találhatják.

(iho.hu)

Kapcsolódó:
Az Mvk Zrt. közleménye

Csak kampányfogás volt Fodornak a 31A viszonylat.


Címkék: tesco cora tömegközlekedés mvk.zrt iho.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr322534469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása