"Ferde villamost" a kilátóhoz?

 2010.04.13. 20:40

A ferde villamos nem elsősorban turisztikai atrakció lenne, hanem a városi tömegközlekedés része. Hiszen az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) második ütemének tervei között szerepel, hogy az Avasi buszvégállomás a kilátóhoz kerül. Így ott át lehetne szállni a ferde villamosra, és gyorsabb lenne az eljutás a belvárosba.

Minderről dr. Simon Gábor (MSZP) belvárosi biztos beszélt az Észak-Magyarországnak.

Arról már korábban beszámoltunk, a közelmúltban több szerződést írt alá az önkormányzat az IVS második üteméhez kapcsolódóan. Már el is készültek az első vázlattervek az Avastető fejlesztésére, ahova pihenőparkot tervez a város. Ezen kívül az Avas kilátónál egy buszfordulót alakítanak ki, és magát a kilátót is felújítják az IVS keretében.

A második ütemben kerül sorra a Széchenyi utca és környezetének rahabilitációja is. Simon Gábor az Észak-Magyarországnak korábban hangsúlyozta, a projekt tervezett összértéke 4,6 milliárd forint, és ezt is, akárcsak az első ütemet konzorciumban kívánja megvalósítani a város. 75 százalékban pályázati pénzből, a többi sajáterő, ez utóbbiról márciusban döntöttek a miskolci önkormányzati képviselők. Egyházi intézményeket, önkormányzati és egyéb gazdasági társaságokat is bevonnak majd mind a projektfejlesztésbe, mind a kivitelezésbe.

Fogaskerekűvel

A belvárosi biztos elmondta: a ferde villamos nem része az IVS-nek, hanem egy ehhez kapcsolódó közlekedési projekt. Megtudtuk: ez, a Budai várban található fogaskerekűhöz hasonló jármű lenne. (Avasblog: sikló a közismertebb neve) A megvalósítási tanulmányok már elkészültek, ezekben több nyomvonalterv is szerepel, amelyek közül kiválasztják a legoptimálisabbat – mondta dr. Simon Gábor. Ezt a jövő héten mutatják be – tette hozzá.

Az aláírt szerződések között van az Avastető szabadidős-kulturális célú fejlesztése projekt is, amely keretében kulturális és szabadidőparkot alakítanak ki, ennek keretében mintegy 2 hektárnyi területen parkosítás, zöldterületi rehabilitáció történik majd. Ennek terveit az Ybl Tervező Kft. készíti. Náluk érdeklődtünk, hogy is néz majd ki az avasi szabadidő park, de Bor Tamás, a cég műszaki igazgatója egyelőre nem tudott terveket mutatni. A megrendelőnek – azaz az önkormányzatnak – szerdán mutatják meg az előzetes elképzeléseket. A műszaki igazgató 3-4 hét múlva ígért lapunknak látványterveket. Annyit elmondott, ez egy több lépcsős projekt, amelynek célja, hogy a történelmi Avas újra méltó állapotba kerüljön.

(boon.hu)

Nekem csak annyi a kérdésem, hogy milyen pénzből fejlesztene a város? Mi értelme van még folytatni ezt a bukott Simonéknak? Ősszel ők is költöznek.. ez már csak vergődés az adófizetők kárára. (Még akkor is, ha esetleg a jelentősebb részét az Unió állná..)

Címkék: kampány boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr201918886

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sikló épül Miskolcon. A budavárihoz hasonló jármű visz az Avasra 2010.04.20. 10:20:43

"Ferde villamos fog az Avasra felkúszni, pont olyan fogaskerekű, mint amilyen a Budai Vár oldalában van" - idézi a Boon.hu mókás hírét mestska a Cities blogon, majd gyorsan hozzáteszi, hogy: "Természetesen ennek az égvilágon semmi ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mestska · http://cities.blog.hu 2010.04.13. 23:16:37

természetesen a sikló és a fogaskerekű (és a villamos) nem ugyanaz, a boon-os cikkben fogalomkeveredés hegyek vannak. Más szemszögből, de szerintem nálam is megjelenik majd a téma.

(avas) · http://avas.blog.hu 2010.04.16. 09:45:20

@mestska: ha tudnád hányszor füstölt már el az agyam a boon szakértelmétől.. de főleg a tálalástól.
süti beállítások módosítása