Rendőrök költözhetnek azokba a lakásokba az Avason, amelyekhez korábban a Fészekrakó-programot kihasználva, csalás útján jutottak hozzá a tulajdonosaik, akik az együttélés minimális szabályait sem tartották be, és a lakás rezsijét sem fizették.

Az önkormányzat már három lakás tulajdonjogát szerezte meg a kilakoltatások utáni árverésen, melyeket felújítottak, és felajánlottak a rendőrségnek. Káli Sándor, Miskolc polgármestere, Molnár Zoltán, a MIK Zrt. vezérigazgatója, dr. Vereczkei Csaba megyei rendőr-főkapitány, és Pásztor Albert, városi rendőrkapitány is megtekintette az egyik lakást a Középszer utcán, majd együttműködési megállapodást is aláírtak.

Káli Sándor elmondta, Miskolcot támadás érte, melynek során fondorlatos módon, anyagi haszonszerzés reményében bűncselekmények segítségével vásároltak meg lakásokat, melyekbe olyan családok költöztek, akik sem a kölcsönt, sem a rezsit nem fizették, és életvitelükkel környezetüket is zavarták. Ezeknél elindították a szükséges eljárásokat – miközben büntetőeljárást is indított az ügyészség – a megüresedő lakásokat megvásárolják, majd a korábbi ígéretnek megfelelően a rendőrségnek ajánlják fel. A polgármester hangsúlyozta, ez is egy lépése annak, amely a rendteremtésre irányul a városban, mert Miskolcon rendnek kell lennie.

Dr. Vereczkei Csaba a köszönet után elmondta, kiemelt feladatként kezelik, hogy pótolják a hiányokat a rendőri állomány esetén. Nagy az elvándorlás a megyéből, „csalogatják” a miskolci rendőröket, mert tudják, hogy jól képzettek. A lakások egy újabb eszközt jelentenek, amivel pótolják a hiányt, és itt tarthatják a jól képzett rendőröket. Reméli, hogy a lépcsőházakban élők biztonságérzete is javulni fog ezáltal.

Pásztor Albert szerint egy rossz irányú folyamatot tudnak megállítani, sőt visszafordítani, Molnár Zoltán pedig arról szólt, hogy rendkívül rossz állapotúak voltak ezek a lakások, amikor megvásárolták, de sikerült úgy felújítani, hogy méltó módon adják át az új lakóiknak.

Miskolc város közgyűlése még tavaly döntött egy százmilliós keret elkülönítéséről, amelyből a gazdasági válság miatt, önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került adósok megsegítésére, illetve az úgynevezett fészekrakós lakások megvásárlására van mód. A megkötött megállapodás alapján a rendőrség saját állományából jelölhet a lakásokba bérlőket. Ettől nem csak azt remélik, hogy a fiatalok lakhatását lehet megoldani, hanem a közbiztonság helyzete is javulhat, hiszen egy olyan lakó költözik a be a korábban „balhésnak” számító lépcsőházba, aki adott esetben hivatalos személyként is felléphet.

minap.hu - Fotók - Videó-összeállítás

Dícséretes, bár azt is jó tudni, hogy a szóban forgó bérház
(ahol a képek készültek) közelében sincs az úgynevezett darázsfészeknek, de azért már ez is jó hír, hogy kezdetét vehette a várva várt kilakoltatás. A képen látható ház a Középszer utcán található, az Avas délkeleti szélén:


Nagyobb térképre váltás

Címkék: video rendőrség szomszédok közbiztonság fészekrakó minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr951822457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.