A Miskolc Geotermia Zrt. többfordulós pályázatok útján kiválasztotta azokat a kivitelezőket, akikkel megkezdte a Mályi–Kistokaj–Miskolc hővezeték megvalósítását. A Mályit, Kistokajt, Miskolcot összekötő – összesen mintegy 22 km hosszú – geotermikus (primer) és szekunder hővezeték (kör) munkáit elkezdte a fővállalkozó.

A hazai viszonylatban a legnagyobb, és nemzetközi szinten is jelentős méretűnek nevezhető Miskolci Geotermikus Projekt megvalósítása új szakaszba lépett azzal, hogy elindul a távvezeték kiépítése. A júliusban elkezdett, és közel 3-4 hónapig tartó munka során a távvezeték fektetése mellett párhuzamosan folyik a hőközpont és a gépészeti létesítmények kiépítése.

A Miskolc Holding Zrt. műszaki ellenőrzése alatt zajló távvezeték-fektetés, mélyépítés, gépészeti, villamos és egyéb munkát a fővállalkozó a kistokaji hőközponttól, a szekunder oldal megvalósításával kezdi meg, ezzel párhuzamosan több helyen – Miskolc-Kistokaj között – vonul fel.
A távvezeték-fektetés során Miskolc több útvonalán szakaszos lezárások és terelések várhatók, amelyről a lakosság folyamatosan tájékoztatást kap.

pannergy-bejaras-110925ml_20.jpg

– A geotermikus energia hasznosításával a miskolci távhőellátó rendszer egy új hőforrással bővül, amely nemcsak a környezetvédelem, a megújuló energia hasznosítása, hanem a távhőszolgáltatás gazdaságosságának javítása terén is jelentős előrelépést jelent. Miskolc város távfűtése ennek az óriási jelentőségű természeti erőforrásnak a szakszerű, környezetbarát és gazdaságos kihasználásával nemcsak piacvezetője lehet a geotermikus hő hasznosításának a régióban, de jelentősen hozzájárulhat Magyarország uniós vállalásainak teljesítéséhez is – nyilatkozta Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. igazgatóságának elnöke.

– A Miskolc Holding és a hőszolgáltató szakemberei végzik a geotermikus fűtésrendszer kialakításának műszaki ellenőrzését. Fontos számunkra, hogy a beruházás minél hamarabb „szolgálatba” álljon, mert így környezetbarát és olcsóbb hőforráshoz jut Miskolc. A legfontosabb szempont azonban a minőség, hogy megfelelő anyagok megfelelő módon legyenek beépítve – mondta el Kosztica Patrik, a Miskolc Holding Zrt. műszaki ellenőri csoportjának vezetője.

Önkormányzati egyeztetésekben, illetve a távvezeték és hőközpontok építésével kapcsolatos bontási, területfoglalási és egyéb, a kivitelezés előtt megkérendő önkormányzati engedélyek beszerzésében a MIK Zrt. működik közre, és egyúttal ez a cég tartja a kapcsolatot a hatóságokkal is.

(minap.hu)

Címkék: mihő minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr974720342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása