Ezúttal a Klapka utcán tartott ellenőrzést a miskolci önkormányzat a társhatóságokkal karöltve közösen. Azokat a társasházakat ellenőrizték ezúttal is, ahol a beilleszkedni képtelen, alapvető együttélési normákat be nem tartó lakosok, illetve a fészekrakó csalók okoznak problémát. Mint a tapasztalatok is mutatják, a folyamatos ellenőrzéseknek látható eredményei vannak.

elleorzes_klapka_ki_20120628_3.jpg

A jogkövető magatartást gyakorlók, normál életvitelt élő emberek szívesen fogadnak minket – mondta a reggeli eligazítást követően Kovács László Csaba, az önkormányzat közterület-felügyeleti és rendészeti osztályának vezetője, miközben munkatársai a társhatóságok embereivel elindultak a Klapka utca 22-24-26-28. szám alatti lépcsőházak felé.

Mint kiemelte, többen jelezték feléjük az elmúlt időszakban, hogy a rendszeres ellenőrzések hatására javult a helyzet a korábbihoz képest. Van, aki telefonon kereste meg őket, de tapasztalatokat szerezhetnek, és gyakran bejelentéseket is kapnak, egy-egy ilyen, a maihoz hasonló akció alkalmával is.

elleorzes_klapka_ki_20120628_5.jpg

Ezúttal ugyan egy új, eddig még nem ellenőrzött területre jöttünk el, de vissza-visszatérünk olyan frekventáltabb helyekre, amikről tudjuk, hogy problémásabbak – mondta az osztályvezető.

Kovács László Csaba hozzátette, érezhető egyfajta fluktuáció, azaz cserélődnek a lakások „tulajdonosai”. Vannak ugyanakkor olyan lakások is, ahonnan a folyamatos ellenőrzések hatására elköltöztek. Az osztályvezető elmondta, ha családi házas környéken végeznének hatósági ellenőrzést, akkor többször visszamennének, és néznék, hogy visszaköltözött-e valaki. Az Avason inkább egy-egy akció keretében térnek vissza az ellenőrzött lakásokhoz, vagy abban az esetben, ha információt biztosítanak a lakosok számukra bejelentés formájában.

Amennyiben információt kapunk arról, hogy üresen maradt egy lakás, továbbítjuk azt a rendőrség felé, ami a MIK-en keresztül kezdeményezi a lakás lezárását – mondta.
A mostani, kora délelőtti órákban kezdődött hatósági ellenőrzésen több esetben nem találták otthon a lakókat a közterület-felügyelők. Gyakori volt, hogy fiatalok nyitottak ajtót, akiknek szülei dolgoztak éppen. Akik viszont részt vettek az ellenőrzésben, mindannyian rendelkeztek lakcímbejelentő kártyával, és panaszt sem fogalmaztak meg lakótársaikkal kapcsolatban. Egyikük, egy neve elhallgatását kérő idősebb asszony elmondta, nagyon örül az ellenőrzéseknek, véleménye szerint még gyakrabban kellene ilyeneket tartani.

Tizenegy éve élek itt, a lakókkal nincs semmi probléma, viszont előfordul, hogy hajléktalanok jönnek be a lépcsőházba, mert nem minden ajtó zárható – mondta.
A jövőben is folytatódnak a hatósági ellenőrzések, nemcsak az Avason, hanem a város más, neuralgikus pontjain is, akár Lyukóban, Diósgyőrben, a számozott utcákon vagy a Bábonyibércen is.

(minap.hu)

Címkék: közbiztonság razzia fészekrakó közterületesek minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr224629481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása