Most az Áfonyáson ellenőriztek

 2012.07.09. 19:36

Összehangolt hatósági akció keretében csütörtök reggel az Áfonyás utca 1.-5.-7. szám alatt tartottak ellenőrzést a közterület-felügyelők, a szociális osztály munkatársai, valamint az ÉMÁSZ és a MIVÍZ szakemberei.

afonyasellenorzes120531_csl.jpg


Az avasi hatósági akciók során eddig közvetlenül az ellenőrzésre vont épület közvetlen szomszédságában gyülekeztek, majd az eligazítást követően innen indultak a lépcsőházakba. Közben azonban eltelt 15-20 perc, s csak az nem vette észre, hogy mi készül, aki nem akarta. Az ezzel kapcsolatos kritikai észrevételek úgy látszik elérték hatásukat, mert csütörtök reggel a Szentgyörgy utcai posta mögötti parkolóban gyülekeztek a hatósági emberek, a célépület pedig mintegy 200 méterrel arrább volt…

De ne szaladjunk ennyire előre. A posta mögött összegyűlt hatósági embereknek Szita Zsolt, a közterület-felügyeleti és rendészeti osztály ügyintézője tartott rövid eligazítást, amelyben elosztotta a feladatot. Közben a rendőrök elköszöntek, ugyanis intézkedéshez riasztották őket. Mint megtudtuk az áramszolgáltató és a vizesek munkatársai eleve a helyszínre mentek. Előbbiek folyamatosan részt vesznek a lépcsőházak ellenőrzésében, hogy szemügyre vehessék a kapcsoló ládákat, van-e szabálytalan vételezésre, fogyasztásmérők megbuherálására utaló jel. A vizesek viszont konkrét címekre mentek. A szociális osztály munkatársai pedig problémás családokat kerestek fel környezettanulmányra.

afonyasellenorzes120531_csl3.jpg

Az utcán sokan érdeklődéssel nézték, hogy az eligazítás után hová is tart egy tömbben haladva a másfél tucatnyi hatósági ember. A helyszínre érve olajozottan működött a gépezet. A lépcsőházakban egyszerre kezdték meg az ellenőrzést, a szokásos taktikának megfelelően lentről és fentről indultak a párosok. Első sorban a lakcímbejelentési kötelezettség betartását vizsgálták, de a köztisztasággal, közrenddel kapcsolatban is érdeklődtek a lakóktól.

– Februárban költöztem ide Felsőzsolcáról a férjemmel és a lányommal. Sok mindent hallottam az Avasról, de nekem eddig semmilyen problémám nem volt a lépcsőházban. Akik ráérnek megállni, le szoktak ülni a lépcsőre, amikor elmegyek köztük köszönnek. Eddig nem ért semmilyen atrocitás, nem is randalíroznak – összegezte eddigi, az Avas híréhez képest kedvező tapasztalatait a középkorú Éva. Biztos, ami biztos, hozzátette: amennyiben problémája adódna, akkor ezt jelezné a hatóságoknak.

afonyasellenorzes120531_csl4.jpg

– Másfél éve élek itt. A lépcsőházban lakókkal nincs gond, viszont valaki mindig szétveri a kódos ajtózárat és idegenek is bejönnek, cigányok, csavargók, drogosok. Ide járnak randalírozni, szemetelnek, dohányoznak – panaszkodott Renáta, a fiatalasszony.

A 82 éves Barna Lászlóné kedélyesen elbeszélgetett a közterület-felügyelőkkel. A lakcímkártya ellenőrzése közben ki is javította őket, hogy ő még Barcikán született, s nem Kazincbarcikán, az egykori vasúti telepen. Mivel mindent rendben találtak, jó egészséget kívánva tovább mentek a közterületesek. Mi még beszéltünk az idős nővel, aki elmondta, hogy 1977-től lakik az Avason, a mára igencsak megfogyatkozott első lakók közé tartozik. Mint megjegyezte korábban kissé pellengérre állítva a rosszabbak közt emlegették a bérházukra. Szerencsére ez a kép az utóbbi időben javult, tisztább lett a lépcsőház, ami elmondása szerint első sorban a beköltözött fiataloknak köszönhető. Szoktak lakógyűlést tartani, megbeszélik a közös dolgokat. – Estefelé azért nem szívesen mennék ki az utcára – jegyezte meg az idős nő búcsúzóul.

afonyasellenorzes120531_csl5.jpg

Rövidesen mi is tapasztaltuk, hogy miért. Közvetlenül a bejárat mellett néhány idős ember beszélgetett, udvariasan köszöntek. Amint azonban pár méterrel arrább mentünk, hogy fotót készítsünk a bérházról, az utcán, sőt az úton ácsorgó, unatkozó fiatalemberek amint meglátták a fényképezőgépet azonnal káromkodásba kezdtek, az erőszakkal fenyegetésről nem is beszélve. Szembesültünk az Avas rosszabbik arcával..

(minap.hu)

Címkék: razzia minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr324613296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása