Mozdul az Avas

 2012.06.03. 20:38

A fogyatékkal élő gyermekek és az óvodások sportrendezvényével kezdődött csütörtökön a  Martin János Szakképző Iskolában a Mozdul az Avas rendezvénysorozat, majd bekapcsolódott a "Pattantyús" is. A népszerű rendezvénysorozat szombaton az avasi sportpályán a felnőttek főző és egész napos sportprogramjával zárul.

Hatalmas csocsó és asztalitenisz derbikkel kezdődött az idei Mozdul az Avas – rendezvénysorozat sportos része, a Martin János Szakképző iskolában. Már a kezdetektől részt vesz a programokban a fogyatékkal élő diákok tanintézménye, ahol többek között bocsa verseny is volt.mozdul-az-avas-120524ml_19.jpg
A másik helyszínen az Avastetői - Pattantyús Általános Iskola tornatermében  a lakótelep óvodáiból érkező csapatokat várták. A rövid bemelegítést követően szólítottuk meg  Farkas Lillát, az Avastetői Óvodák Leszih tagóvoda nebulóját és arról kérdeztük mit fog majd csinálni: A zászlót kell majd átadni egymásnak és úgy körbefutni. Az a csapat nyer, aki hamarabb felemeli a zászlót – mondta nagy átéléssel. 

A kedves szabályismertetést követően elindult a kicsik váltóversenye, amelyen 6 óvoda, nagyjából 70 gyermeke vet részt. A cél természetesen az, hogy minél több óvodás ismerje meg a mozgás, a sportolás örömét, szépségét.

Célunk az, hogy megismerjék az eszközöket, megismerjék a végezendő mozgásokat és ne érje őket meglepetés. Ez által sokkal felszabadultabb, jobb élményű mozgást tudunk biztosítani – magyarázta Balogh Istvánné, az Avastetői Óvoda vezetője.

A focié lesz a főszerep pénteken délelőtt. Lesz meccs, sőt illusztris vendégek is, ugyanis a tervek szerint ankétot tartanak diósgyőri labdarúgók részvételével. A sportot még a kosárlabda és a sakk (felnőtteknek) képviseli a nap folyamán. Akadályversenyt is rendeznek az általános iskolásoknak. Amennyiben még marad fölös energiája a gyerekeknek, akkor az iskolaudvarokon felállított légvárakban, boxringekben vezethetik le. Játszóházat pedig a tervek szerint 11 helyen rendeznek.

(minap.hu)

Címkék: sport kultúra rendezvény minap mozdul az avas pattantyús általános iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr224563436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turtundi 2012.06.04. 12:17:26

Örülök, hogy vannak ilyen rendezvények ezeknek a srácoknak is. Ajánlom, ezt nézzétek meg: minu.me/-gyermekterapia Támogatást lehet szerezni terápiás programokhoz!
süti beállítások módosítása