Már az elektronikai hálózatot szerelték össze és az orvosok is megkezdték a beköltözést pénteken az avasi, Szentgyörgy utcai egészségházban, hogy hétfőn reggel a hat felnőtt és három házi gyermekorvos megkezdhesse a rendelést. A védőnői szolgálat is az újonnan épült egészségügyi komplexumban kap elhelyezést.

Az egészségügyi alapellátás terén két nagy fejlesztést hajtott végre a közelmúltban Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata. Mint Dobos Tímeától, a városháza szóvivőjétől megtudtuk, a Tömörkény utcai orvosi rendelő felújítására, orvosi műszerek, berendezések, informatikai eszközök beszerzésére 110,9 millió forint támogatást kapott a város, amit 21,3 millió forint önerővel egészített ki. A Szentgyörgy utcai egészségház építésére 319 milliós támogatás jutott és 43 millió forintos önerővel kellett kiegészíteni. A projekt az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében valósult meg.

A fejlesztés célja az volt, hogy a pályázati lehetőségeket is kihasználva az alapellátás területén is hatékonyabb, gazdaságosabb és a szükségleteknek megfelelő egészségügyi ellátórendszer kerüljön kialakításra – foglalta össze a projekt lényegét Dobos Tímea.avasi-egeszseghaz-120518ml_2.jpg

A Tömörkény utcai rendelőben a 8 felnőtt és 4 gyermek háziorvosi körzet valamint a védőnői szolgálat már korábban megkezdte a rendelést, az Avason pedig hétfőn indul az új helyen.
avasi-egeszseghaz-120518ml_3.jpg
A két egészségház hozzávetőlegesen 25 ezer felnőtt és 4 ezer gyermek korú lakos ellátását teszi lehetővé. Az új rendelő- komplexumokban lehetőség nyílik majd – az alapellátáson túl – kihelyezett szakrendelések elvégzésére is. A szakrendelések megkezdésének feltétele, hogy a MISEK Nonprofit Kft. működési engedélyt kapjon. Ennek megszerzése folyamatban van – zárta a tájékoztatást Dobos Tímea.


Műszaki problémák miatt csúszott annak idején a Szentgyörgy úti egészségügyi komplexum beruházása. A háziorvosi rendelések hétfőn beindulnak. A városban máshol mindenütt dominó rendszerű a rendelés, itt viszont minden orvos saját rendelőt kapott. A modern ügyfélhívó rendszernek köszönhetően teljesen szabályozott a bejelentkezés az orvosokhoz. A berendezések egyébként arra is lehetőséget biztosítanak, hogy egészségügyi promóciós anyagokat mutassanak be rajtuk a várakozóknak. Minden bizonnyal a betegek tetszését is elnyeri majd az új létesítmény – jelentette ki Kovács László, az egészségügyi és szociális bizottság vezetője, aki egyébként háziorvosként a Tömörkény utcában rendel. A 2010. decemberi megállapodás alapján a kihelyezett szakorvosi rendelések is megindultak volna most, de a MISEK május 1.-i állami tulajdonba kerülésével összefüggésben csúszik.

(minap.hu)

Címkék: egészség építkezés minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr104563398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása