Ismét sírrongálás Miskolcon

 2012.05.28. 00:37

Az avasi református temetőben döntött fel valaki három sírt.

Három síremléket döntött le valaki az avasi református temetőben a hét végén. Mint ahogy arról Handó István, a Miskolc-Avasi Református Egyházközség lelkésze tájékoztatta lapunkat, pénteken kaszáltattak a temetőben, akkor még nem látták nyomát sem a rongálásnak, ám vasárnap reggel már a hozzátartozók jelezték, hogy valaki leborította a síremlékeket, és a történtek miatt rendőrségi feljelentést is tettek. Az egyik érintett család tagjai Handó Lászlótól értesültek a sírrongálásról. Mint a lelkész elmondta, idős, mozgásukban korlátozott emberekről van szó, akik nem tudnak a rendőrségre szaladgálni, és a temetőre is csak ritkán járnak ki, ezért Handó László magára vállalta a hivatalos ügyek intézését.

Mint a lelkész elmondta, a legtöbb temetőben előfordulnak hasonló értelmetlen bűncselekmények, a viráglopások szinte általánossá váltak, mintha bandák szakosodtak volna rá. Az avasi temetőben néhány hét alatt ez volt a sokadik rongálás. Az egyházközségnek főleg a graffitizők okoznak kárt, két ilyen eset is történ a közelmúltban, amikor vagy a temető kerítését vagy a templom falát fújkálták össze, nem sokkal ezután pedig egy közelben lakó férfit vertek össze – eleddig ismeretlen tettesek –, most pedig a sírdöntögetés háborítja fel a hozzátartozókat.

Handó Lászlótól úgy tudjuk, hétvégi estéken, éjszakákon sok olyan fiatal fordul meg a temető és a templom körül, akiknek semmi keresnivalója nem lenne ott; általában a Palóczi-emlékmű környékén gyülekeznek, aztán ittasan dorbézolnak, ordibálnak, és a jelek szerint síremlékek feldöntögetésével fitogtatják erejüket.

(boon.hu)

Kapcsolódó:
Elfogták a sírrongálókat

Címkék: rendőrség közbiztonság temető boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr474550028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása