Úgynevezett "közösségi festést" szervezett szombaton a Dialóg Egyesület az Avason. A lakók közreműködésével a Szilvás u. 9. szám alatti ház lábazatát dekorálták ki, egy közösségi program keretében, melynek célja a közösségépítés, az élhető környezet kialakítása, az Avas jó hírének visszaállítása.


Tíz hónapos projektünk múlt év decemberében kezdődött, a városrészben élők közérzetének, hangulatának javítását, környezetük szebbé tételét szeretnénk elérni - mondta el portálunknak Sélley Andrea egyesületi elnök.

Mint megtudtuk, a Nyílt Társadalom Intézet felhívására adták be Avasi közösségek című, sikeres pályázatukat. Kutatásokra alapozva választották ki azokat a területeket, melyeken véleményük szerint eredményeket tudnak elérni - például a közösségépítésben, az élhető környezet kialakításában, vagy éppen az Avas jó hírének visszaállításában.

A program egyik részében a közösségi aktivitást kívánják növelni, például egyes bérházak lábazatának dekorációs festésével, melybe a lakókat is bevonják. - Három Szilvás utcai, tízemeletes ház lábazatának díszítését céloztuk meg, ma az elsővel sikerült elkészülni, mintegy 25-30 lakost sikerült bevonni a munkába. A nyár folyamán szeretnénk még kifesteni a Szilvás u. 9-13 számú házak lábazatát is - mondta el Sélley Andrea. Minez, amellett, hogy esztétikai élményt nyújt, remélhetőleg a társadalmi szolidaritás, és felelősségvállalást erősíti a helyi lakosokban - hangsúlyozta az elnök.

A dekorációs felújító festések a bérházak lakóival közösen tervezve, és kivitelezve történnek. mindehhez kérdőívek is készültek. A válaszadó lakók hozzáállása pozitív volt, örömmel fogadták a kezdeményezést. Számos közösségi beszélgetésen tervezték meg a motívumot, a közös cselekvést.A pályázat része egy mentori program is, melyben a Munkácsy Mihály Általános iskola 15 roma, valamint az Avasi Gimnázium 15 nem roma tanulója vesz részt. A közös foglalkozások célja, hogy különböző korú, indíttatású diákok közelebbről is megismerjék egymást.

szilvas1.jpg

A Dialóg Egyesület októberig tartó, avasi projektének harmadik eleme egy információs kampány, mely a városrészről kialakult negatív képet szeretné megváltoztatni. Ennek érdekében időszakosan egy négyezer példányos, 12 oldalas kiadványt juttatnak el az avasiakhoz - Panel-levél címmel - melyben a várorészt érintő pozitív történésekről adnak hírt.

(minap.hu) - további fényképek itt.

Kapcsolódó:
Fessünk együtt!

Közösségi festés az Avason
Közösen festenek a lakók az Avason
Színes világ az Avason
Közösen festettek a lakókkal
 

Címkék: közösség video kultúra felújítás minap dialóg egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr604545678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása