Földrajzverseny az Avasiban

 2012.04.23. 20:27

Ismét megrendezik a hagyományos, két napos Less Nándor Országos Földrajzversenyt. A sorban a 19 alkalommal ad otthont a megmérettetésnek az Avasi Gimnázium, ahol a szombati napon a Föld napja alkalmából érdekes kísérleteket végeznek az iskola tanulói.

Mint azt Arday István, az Avasi Gimnázium igazgatója kiemelte, kezdetben csupán megyei verseny volt a Less Nándor geográfusról elnevezett verseny. Az idők során azonban egyre nagyobb érdeklődés övezte, így egyre nagyobb területet fogott össze, mára pedig országos versennyé nőtte ki magát.



Hozzávetőleg 10 évvel ezelőtt lett országos verseny a Less Nándor Országos Földrajzversenyünk, amelyre idén 450 fiatal jelentkezett többek között Egerből, Csengerből, Budapestről, Szegedről, s idén először a határon túlról is, Dunaszerdahelyről is érkezett hozzánk versenyző – emelte ki a versennyel kapcsolatban Arday István.

A modern társadalom- és természetföldrajz témakörét átfogó verseny döntőjébe csupán a legjobb 54 versenyző jutott be, összesen 34 különböző iskolából. A három kategóriát magába foglaló verseny pénteki fordulóján az írásbelit tudták le a fiatalok, amelyet szombaton a szóbeli forduló követ majd. A versenyzés mellett kirándulnak is majd a fiatalok. Az Avasra látogatnak majd el, ahol a lakótelepi miliőbe pillanthatnak majd be mélyebben.

Miskolc megítélése még mindig nem mutat pozitív jeleket, ezért úgy érezzük, fontos, hogy minden évben a verseny keretei között kirándulásra vigyük a fiatalokat. Idén az Avasra megyünk majd, hogy megtudják, sokkal jobb ott az élet, mint ahogyan hallani lehet róla a különböző fórumokon – emelte ki a célt az igazgató.

A szombati szóbeli mellett érdekes kísérleteket is láthatnak majd a résztvevők az avasisták jóvoltából, akik tevékenyen ünneplik majd meg a Föld napját.

Nem csupán a Less Nándorról elnevezett földrajzversenyt rendezték meg pénteken. Az általános iskolások számára szervezett Almássy László Földrajzversenynek a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda adott otthont pénteken, amelyen a megyei fiatalok földrajztudását mérték össze.

(minap.hu)

Címkék: video kultúra verseny rendezvény avasi gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr644469203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása