Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Miskolc Holding idén is megrendezi a „Tavaszi- Szél 2012” szemétszedési akciót. A szemétszedés ideje: 2012. április 18-án (szerda) 09.00-12.00 óra.

Találkozó 9 órakor a Szent István téren. A takarítás menetének ismertetése után csapatokban elkezdődik a takarítás a Kisavason, a Latabár soron, a lépcsősoron, a Hideg sor irányába a közút kezdetéig. A takarítás 12.00 órakor ér véget, találkozás az Avasi Kilátó parkolójában.

Az akciónkhoz csatlakozott a Miskolci Egyetem és meghívjuk a pincetulajdonosokat, Avasi Pincék Asztaltársaságát, az Avasi Arborétumot, Bormúzeumot, Bortanyát is és természetesen minden miskolcit, aki szeretne tenni városunk tisztaságáért. Tegyünk együtt Miskolc tisztaságáért!

“Tavaszi szél – takarít a város” akció keretében tavaly az Avas és az Egyetem között lévő domboldalt takarította ki Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, és a Miskolc Holding. Már akkor is érezhető volt, hogy Miskolcon egy mozgalom bontakozott ki, melynek eredményeként tisztább, rendezettebb lehet a környezetünk. Diákok, szülők, tanárok, civil szervezetek, egyesületek összefogva mozdultak és mozdulnak meg azért, hogy Miskolc tiszta és zöld város legyen. Szinte minden hétre jut egy-egy takarítási akció.

Az Avast a város vezetése szívügyének tekinti. A Kisavas legalsó során találjuk a legősibb pincéket. Ezek a pincék és a borházak a miskolci ember életében fontos szerepet töltöttek be az 1930-as években. A Kisavasnak ezt a varázsát szeretné Miskolc város vezetése visszahozni. Tavaly májusban megalakult az Avasi Munkacsoport, a sajátos talajviszonyok miatt a Kisavason ugyanis szinte folyamatos veszélyt és gondot jelentenek az omlások, partfalcsúszások, mozgások. A munkacsoport pontos terveket készített a problémák kezelésére és a megelőzésre. A Kisavas rendbetételére 90 millió forint lett elkülönítve a 2012-es költségvetésben. A szakemberek által kijelölt elkorhadt, elöregedett, tájidegen fákat a múlt hónapban kivágták. Április 18-án Miskolc polgármestere, az alpolgármesterek, a Miskolc Holding tagvállalatainak vezetői és munkatársai takarítanak a Kisavason, hogy újra visszahozzuk a 80 évvel ezelőtti varázsát ennek a méltánytalanul elfeledett városrésznek is.

Címkék: közösség rendezvény szemét kornyezetvedelem bormúzeum pincesor avasi pincék asztaltársasága avasi arborétum bortanya

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr904407734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása