Az Avastetőn takarítottak

 2012.03.31. 22:30

A szeles, hűvös idő ellenére szombat reggel sokan vették a fáradtságot és csatlakoztak az Avas III. ütemben (a tetőn) a meghirdetett takarítási és faültetési akcióhoz. A szorgalmas munkával töltött délelőtt után finom gulyással vendégelték meg az önkénteseket.

avasteto120331_ja.jpg

Előzetesen 86-an jelentkeztek, hogy részt vesznek a takarításban és faültetésben, azonban még a helyszínen is csatlakoztak  az akcióhoz, így végül 98-an láttak munkához- közölte a pontos adatokat Fodor Zoltán önkormányzati képviselő. Mint megtudtuk összesen 20 fát ültettek el a Coop bolt előtti területen, illetve a kétszer két sávos út térelválasztó mezőjében a kiszáradtak pótlására. Ezzel is szebb, zöldebb lesz az Avastető. A hársfáknak köszönhetően pedig virágzáskor illatosabb is, ráadásul akár gyógyteának is szedhetnek majd belőle a környéken élők, ha megnőnek a fák.avasteto120331_ja.jpg

A játszóteret és környékét is feltakarították az önkéntesek. A szemetet a napok óta tartó szél széthordta, így volt mit összeszedni a környéken. Fel is gereblyézték a területet. Ennek köszönhetően megszépült, zöldülő környezetben játszhatnak az avastetői gyerekek.  Az akcióval a szervezők csatlakoztak a polgármester várostakarításra buzdító felhívásához.

Voltak lakóközösségek a Hajóson, a Mednyánszkyn és a Jósikán amelyek az avastetői takarítás keretében saját társasházuk közvetlen környékét takarították fel. Ezzel is szebbé, kulturáltabbá tették a lakókörnyezetüket.avasteto120331_ja2.jpg

A takarítási akció befejezését követően Fodor Zoltán frissen főzött gulyással vendégelte meg az önkénteseket, akik egy-egy sört, vagy üdítőt is kaptak a finom ebéd mellé.

(minap.hu)

Címkék: közösség karbantartás képviselő park kornyezetvedelem minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr654352932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása