Néhány civil, elsősorban középiskolai tanár vezetésével nemrégiben lerakták az Avasi Hagyományőrző Egyesület alapjait. Első programjukat a Kocsonyafesztivál alatt rendezték meg, de vannak már terveik a jövőre nézve is. A szervezet elnöke, Kasuba György tájékoztatta honlapunkat céljaikról és terveikről.

szemetszedes-kisavas-120302ml_05.jpg

Az egyesületet Kasuba György mikrovállalkozó, mérnöktanár és Halász Péter művésztanár keltette életre. A tagok között nyugdíjas, középiskolai és technikumi tanuló, főiskolás és tisztviselő egyaránt megtalálható. Mint az elnök fogalmazott, valamennyien tenni akarnak, és tenni is fognak azért, hogy magukat pozitív példaként állítsák mások elé.

Takarítást szerveztek például március elején a Kisavas Mélyvölgy utcai területen, a pincesoron. Az akciót támogatta a terület önkormányzati képviselője, Eperjesi Erika is. A takarításban a Kós Károly Szakközépiskola diákjai segítettek. Az összegyűjtött több zsáknyi szemetet az önkormányzati képviselő kérésére az AVE Miskolc Kft. ez alkalommal ingyen szállította el a területről.

A későbbiek során az Avas 3-as ütemében szeretnék rendbe hozni a zsidó, a református és a katolikus temetőt, amit szintén a 3-as ütemben a szabadidőközponttól a hegyről lefelé is egy takarítási akció követne.

A nyitott avasi pincék programjuk az egész év során több rendezvénnyel várja majd az érdeklődőket, az elsőt már meg is tartották a Kisavas-Bedegvölgyi Borfesztivállal. Sportprogramjaik első lépéseként május 11-12-én középiskolás focidöntőt terveznek az Avason.

A takarítási akciókon, borfesztiválon és a sportprogramokon túl az egyesület fontosnak tartja Miskolc városának nemzetközi szinten történő megismertetését, erre vonatkozóan is tettek már lépéseket! Szeretnének segíteni a munkahelyteremtő húzóágazatok létrehozásában, főképp a vállalkozók megtalálásával és az újszerű, kreatív ötletek összegyűjtésével.

(minap.hu)

Címkék: szemét kornyezetvedelem pincesor szelektiv gyujtes minap avasi hagyományőrző egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr614332600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása