25 éves az Avasi Gimnázium

 2012.03.22. 10:44

Huszonöt éves az Avasi Gimnázium. Bár a tanév még javában tart, az iskola a jubileum alkalmából 80 perc alatt a Föld körül címmel ünnepi gálaműsort rendezett hétfőn a Miskolci Nemzeti Színházban.

avasi-gimi-szinhaz20312ml-h.jpg

Hihetetlen nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a diákok az ünnepi előadással járó munkába – mesélte a tanulók lelkesedéséről Arday István, az Avasi Gimnázium igazgatója.

Közel négyszáz diák szerepelt a műsorban, melyet duplán adtak elő a nap során. Előbb a gimnázium többi tanulója most felvételiző nyolcadikosok, szüleik, nagyszüleik társaságában nézhette meg a 80 nap alatt a Föld körül című előadást, majd az esti műsort már meghívott vendégek, Kriza Ákos polgármester, Patkó Gyula rektor és más városi és intézményvezetők előtt adhatták elő.
avasi-gimi-szinhaz20312ml-h_05.jpg
Jó volt látni, ahogy a diákok egymást is segítették a felkészülés során, sokan tanították például a koreográfiát társaiknak. Szinte együtt mozgott az iskola, a mindennapokban is érezni lehetett, hogy az iskolát áthatja a készülődés – emlékezett vissza az igazgató.
Hozzátette, azt szeretnék elérni, hogy minden gyerek átélje a szereplés nagyszerűségét. Ebben pedagógiai célzat is van, hiszen az egymáshoz alkalmazkodás nagy figyelmet kíván.

Mint megtudtuk, egyszeri alkalom volt, először és utoljára volt látható az előadás, bár az igazgató elmondása szerint utoljára 5 éve volt hasonló műsora az iskolának, ezért gondolkodnak a folytatáson. Hiszen – mint Arday István is hangsúlyozta – nem is a jubileumi év megünneplése volt talán a legfontosabb, hanem az együttlét, a közös öröm.

(minap.hu) fényképek itt és itt.

Kapcsolódó:
A gála - 25 éves az Avasi
Ünnepelt az Avasi Gimnázium
.

Címkék: video kultúra rendezvény minap avasi gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr254332571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása