Ismét razzia az Avason

 2012.01.25. 21:11

Újabb átfogó ellenőrzést tartottak az Avason kedd reggel a közterület-felügyelők, az ÉMÁSZ, a MIHŐ és a MIVÍZ szakembereivel, a rendőrség támogatásával. Ezúttal újra a Szilvás utca 2-őt vették górcső alá. A Szilvás 2., az avasi, illetve általában a panelházakban fellépő problémák állatorvosi lova. Több fészekrakós csaló is megtelepedett itt, akik ellen folyamatban van a bírósági eljárás, egy haláleset után az egyik lakást illegális beköltözők „lepték meg”, akiket az önkormányzat „tessékelt ki”.


A lakás azóta is zár alatt, míg egy másikat a rendőrség zárt le, kilakoltatás után, néhány hete. Tavaly nyáron több mint tíz lakásban zárták el a melegvizet, illetve korlátozták az ivóvízfogyasztást a hatalmas rezsitartozás miatt. 2010-ben heti rendszerességgel riasztották a rendőröket a normális életvételre képtelen lakók miatt, a társasház pedig a csőd szélén egyensúlyoz – egy éve több mint egy hónapig jártak gyalog a lakók, mert nem volt pénz a lift megjavíttatására.

kozter_ellenorzes_szilvas2_120124_ja_1.jpgAz ellenőrző csapat sem először gyülekezik a panelház előtt, 2011. januárjában indult el az átfogó ellenőrzés, azóta rendszeresen vissza-visszatérnek ide is. A közterület-felügyelőket most is Kovács László Csaba, a közterület-felügyeleti és rendészeti osztály vezetője igazítja el. Itt vannak az önkormányzat egyéb osztályai, illetve az ÉMÁSZ, a MIHŐ és a MIVÍZ szakemberei is, akik az illegális rákötéseket, illetve a korábban bekötött szűkítőket ellenőrzik.

kozter_ellenorzes_szilvas2_120124_ja_11.jpgMost is szisztematikus volt a munka, minden lakásba becsengettek, kérték a személyi igazolványokat és lakcímkártyákat. Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője közben elmondja, az önkormányzat a fészekrakó csalókat saját hatáskörben nem tudja kirakni a lakásokból, ezért döntöttek úgy, hogy hatósági ellenőrzéseket indítanak. Ezek hatására sokan kiköltöztek már a lakásokból. A cél az, hogy azokat a lakókat védjék, akik betartják az együttélés szabályait, akik pedig ezeket, a minimális szabályokat sem tudják betartani, azok ellen fellép a hivatal – az ellenőrzések ezért minden héten megismétlődnek.

A lakók közül sokan már rutinosan szedik elő a papírjaikat, és abban a legtöbben egyetértenek, hogy jó a fokozott ellenőrzés, aminek eredménye is van, Többen is beszámolnak róla, hogy nagyobb a rend, kevesebb a rongálás, mióta visszatérő vendégek a közterület-felügyelők a társasházban.

(minap.hu) további fényképek itt.

Kapcsolódó:
Szisztematikus ellenőrzés alatt a Szilvás u. 2.

Újabb avasi ellenőrzés
Az újabb akció tapasztalatai

Címkék: video rendőrség közbiztonság razzia boon közterületesek minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr873743671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása