Ny. Ernő, a sajtóban „avasi bombagyárosként” elhíresült férfi újra szabadlábon van. Mint emlékezetes a „bomba” lefoglalása után szabadon távozhatott a rendőrségről, majd a Középszeren Dávid-csillaggal elcsúfított autók megrongálását követően őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását.

Minden bizonnyal sokan emlékeznek még arra, hogy október közepén, az egyik reggelen a Terrorelhárító Központ kommandósai szállták meg a Klapka utca egyik toronyházát, amelyet ezt követően ki is ürítettek. Az időközben megérkezett tűzszerészek pedig elszállítottak egy szódásszifonból eszkábált eszközt. Készítője Ny. Ernő szuvenírnak nevezte. A férfit kihallgatása után szabadon engedték. A Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) szóvivője ezt lapunknak akkor azzal indokolta, hogy nem állt fenn az előzetes fogva-tartás egyetlen feltétele sem vele szemben.
klapka111021_hi3.jpg
Alig telt el bő két hét, újra a rendőrségen kötött ki a férfi, miután a Középszeren az egyik éjszaka valaki megrongált mintegy húsz személyautót. Fekete alkoholos filccel óriási Dávid-csillagokat rajzolt, vésett a motorháztetőkre… A rendőrség nagy erőkkel látott a nyomozáshoz és rövidesen (valószínűleg pont a rongáláshoz használt jel miatt) a látókörükbe került a férfi, aki készségesen be is ismerte a cselekményt, a bíróság pedig elrendelte az előzetes fogva tartását. A helyi rendőrök még büszkélkedtek is, hogy amit az NNI nem tudott elérni, azt ők igen…

Azonban, mint kiderült tovább bonyolódott a helyzet. Az előzetessel kapcsolatban megkerestük a miskolci, majd a megyei rendőrséget, de a Nemzeti Nyomozóirodához irányítottak minket, mint ügygazdához. Bartha László, rendőr alezredes, az NNI szóvivője miután meghallotta, mivel kapcsolatban keressük, írásban kérte a kérdéseket, aminek természetesen készségesen eleget tettünk.
autorongalas_kozepszer.jpgKezdeményezték-e az előzetes meghosszabbítását, ezt elrendelte-e a bíróság? Egyesítették-e Ny. Ernővel kapcsolatban a két ügyet? Hol tart a "bombás" és rongálós nyomozás? – kérdeztük, amire a következő választ kaptuk a szóvivőtől: a kérdéses két ügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda egyesítette, a nyomozás jelenleg folyamatban van. A gyanúsított férfivel szemben a kényszerintézkedést (előzetes letartóztatását) a Miskolci Városi Ügyészség 2011. december végén megszüntette. A terhelt jelenleg szabadlábon védekezhet.klapka3-1021-sp_2.jpg
Tehát a „bombagyártást” és az autórongálást összevonták. A válasz azonban további kérdést vetett fel, nevezetesen: miért is helyezhették ilyen gyorsan szabadlábra a férfit? Utána jártunk. Rendőrségi körökben azt csiripelik, az autórongálásokat a rendelkezésre álló információk szerint nem biztos, hogy Ny. Ernő követte el. Könnyen elképzelhető – a kriminalisztikában számos példa van rá –, hogy valamilyen, a kívülálló számára nehezen érthető okból egyszerűen bevállalta azokat… Mivel – tudomásunk szerint – szemtanú nincs, ezért a szakértőkön áll vagy bukik az ügy ezen fele, akárcsak a másik is, nevezetesen minek is tekinthető a lefoglalt szódás szifon?

(minap.hu)

Címkék: video rendőrség közbiztonság firka bombariadó minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr663590051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása