A nemvárt nehézségek miatt módosított határidőre elkészült az Avason a Szentgyörgy úti egészségügyi ellátócentrum. Az épületben várhatóan februárban kezdik meg a rendelést a háziorvosok. Hat szakmában szakorvosi ellátást is biztosítanak majd a betegeknek.

A régi épülettel majdnem szemben, a posta melletti park területén építették fel az ellátócentrumot. Több előre nem látható probléma is jelentkezett menet közben amiért módosítani kellett a szerződéseket és a kivitelezés határidejét is meghosszabbították az év végére. Az ősszel felgyorsult építkezésnek köszönhetően végül tartani tudták a határidőt. Az ellátócentrum épületét Pfliegler Péter alpolgármester szerdán avatta fel.
A jelenlegi, nehéz gazdasági helyzetben külön öröm, hogy a város lakosságának újabb beruházás átadásáról számolhatunk be – utalt a megnyitóbeszédében Pfliegler Péter alpolgármester arra, hogy kedden avatták a Tömörkény utcai egészségházat. Szólt a menet közben jelentkező problémákra is, amelyeket szerencsére sikerült megoldani. Kiemelte, hogy Miskolc vezetésének eltökélt célja a lakosság egészségének, életminőségének a megőrzése, javítása. Ennek egyik eszköze és egyben eredménye is a most elkészült  épület, amely költségeinek döntő többségét, 276 millió forintot uniós támogatásból teremtettek elő. A beruházásnak köszönhetően egy teljesen új, lakosságközeli ellátást biztosító létesítménnyel bővül a város. A XXI. század követelményeinek megfelelően felszerelt rendelők várják majd a pácienseket, modern informatikai rendszer, amely része az LCD táblás betegtájékoztatás. – A minőségi változás mindenki számára kedvező lesz. Használják egészséggel! – kívánta Pfliegler Péter.

Ezt követően Varga Gergő, a térség önkormányzati képviselője méltatta a beruházás jelentőségét, külön megköszönte a város előző vezetésének, hogy beadták a megvalósításhoz szükséges pályázatot, illetve elkészítették a terveket. Az avasiaknak ezentúl nem kell mindenért az SZTK-ba szaladniuk (mivel hat szakmában heti 2-2 órában szakorvosi ellátás is lesz). A régi épületet pedig tudomása szerint idősellátásra hasznosítják majd.

A köszöntőket követően Pfliegler Péter és Varga Gergő átvágta a nemzeti színű szalagot. Ezzel azonban csak az épületet avatták fel jelképesen, még hátra van a belső berendezés. Várhatóan februárban kezdik meg a rendelést.  Mint Kertész Éva háziorvostól megtudtuk hat felnőtt háziorvos és három gyermek háziorvos rendel majd az épületben, mindegyikük saját rendelőt kap, a két multifunkcionális rendelőben biztosítják majd a már említett szakorvosi ellátást. Az épületben gyógyszertár is működik majd. A háziorvosi ellátás mintegy 10 ezer felnőttet és 2700 gyermeket érint, a szakorvosi ellátás pedig az egész Avast, vagyis mintegy 35 ezer lakost.

(minap.hu) fényképek itt.

 

Címkék: video egészség képviselő minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr343491504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása