Fákat ültettek a gyerekekért

 2011.11.20. 20:36
Akik fát ültetnek, gyermeket nemzenek, bíznak a jövőben. Szabályos kis parkot hoztak létre azokból a facsemetékből, amelyeket szombaton délelőtt ültettek el az Avason az elmúlt évben, a körzetben született ötvenöt gyerek tiszteletére.


Fákat ültettek a gyerekekértA Klapka úton a hideg idő ellenére komoly tömeg gyűlt össze az ünnepélyes fatelepítéshez. Fodor Zoltán, a terület önkormányzati képviselője köszöntőjében elmondta, egy évvel ezelőtt tett ígéretet rá, hogy egy esztendő múlva annyi fát ültetnek el, ahány gyerek születik, ennek a vállalásának tett most eleget a képviselő. Mint munkatársunknak elmondta, szakember válogatta össze a fácskákat, mert arra is figyelni kellett, melyik csemete milyen társaságban és hol érzi jól magát. Hogy a park kellően sokszínű legyen, vannak a fák közt örökzöldek és lombhullatók is.

A fácskák helyét már előre kiásták, és a csemeték edényekben, a gödrük partján várták, hogy végleges helyükre kerülhessenek. Miután elhangzott Szabó Lőrinc: Ima a gyermekekért című verse és a Twist Olivér Gyermekkórus előadásában néhány dal, és a gyerekek elfújták azt az ötvenöt gyertyát, amivel az alkalomra rendelt tortát díszítette, a szülők kisorsolták, melyik lesz az ő gyerekük fája. Azt követően, hogy ez kiderült, lapátot ragadtak, és elültették a csemetéket. Hogy később is pontosan tudható legyen, melyik gyerek fája hol is áll, a listát a most egycsapásra a földből kinőtt parkocska közelében kifüggesztik.

A környéken lakóknak tetszik a kezdeményezés, és azt szeretnék, ha évente megismételnék a faültetést. Az ötvenöt csemete 711 ezer forintba került, de ennél lényegesen nagyobb értéket képvisel majd.

(boon.hu) további fényképek itt és itt.

Majd ezeket is ellopják a szapora gyűjtögetők. Hiába.. könnyű préda.

Címkék: video rendezvény képviselő faültetés kornyezetvedelem boon minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr853399006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.12.17. 12:41:47

Ezen azóta sem bírok napirendre térni. 55 fa 711 ezerért??? Az azt jelenti, h egy csemete átlag 12927 Ft. Hát mi az isten kerül ebben ennyibe? Aranyalma fog rajta teremni, vagy mi???
süti beállítások módosítása