A Szociális Munka Napja alkalmából nagyszabású gálaműsor keretében köszöntötték péntek kora délután a miskolci szociális intézmények dolgozóit az Avasi Gimnázium nagytermében. Ezzel a rendezvénnyel zárult a Szociális Munka Hete, amely a hét minden napján szolgáltatott szakmai és szabadidős programokkal a szociális szférában dolgozók számára. A gálaműsor mellett elismeréseket is átnyújtottak szociális dolgozóknak.

Földessy Judit, a Miskolci Családsegítő Központ igazgatója üdvözölte a kollégákat, vendégeket. – Ez speciális munka. Egész életünk folyamán azon dolgozunk, hogy egyre kevésbé legyen ránk szükség – utalt tevékenységük sajátos voltára. Szociális feszültség mindig is volt, van és lesz is. Azonban a társadalom nem hagyhatja magára a leszakadókat, a segítségre szorulókat. A fejlett társadalmak sokat költenek erre. A szociális munka azért is fontos, mivel a válságok idején mindig megnő a leszakadók száma. A szociális szférában dolgozók számára kis kikapcsolódást, új élményt, összetartó erőt jelent a szociális munka hete, amelyet városi összefogással rendeztek meg Miskolcon, részt vettek benne az önkormányzati és az egyházi intézmények dolgozói egyaránt. Ezt követően a hét rendezvényeiről készített fotókat vetítették ki, majd Földessy Judit felkérte Zsiga Marcellt, Miskolc szociális ügyekért is felelős alpolgármesterét az ünnepi köszöntő megtartására.

szocialis-het-111111ml_05.jpgAz alpolgármester beszédében emlékeztetett a szociális munkások sokoldalú, áldozatos munkására. Ugyan a háttérbe húzódva, de a közösség számára nagyon fontos munkát végeznek. A problémás fiataloktól a fogyatékosokon át az idősekig segítő kezet nyújtanak a rászorulóknak. A perifériára szorult embereknek sokszor az utolsó lehetőséget jelentik, hogy visszajussanak a társadalom teljes jogú tagjai közé. Ebben számíthatnak a szociális munkások segítségére.

A kitartó munkát megköszönve a szociális munka napja alkalmából – Kiss Gábor, a polgármesteri hivatal humán főosztályvezetőjének társaságában – elismerésben részesítette Lázár Pálnét (Egyesített Bölcsőde és Egészségügyi Szolgálat), Nagy Józsefnét (Egyesített Bölcsőde és Egészségügyi Szolgálat), Jakab Juditot (Iránytű Szociális Szolgálat), Járási Viktort (Iránytű Szociális Szolgálat), Kundrák Klárát ( Miskolci Gyermekvédelmi Központ), Horváth Róbertet (Miskolci Gyermekvédelmi Központ), Győrffy Juditot ( Miskolci Családsegítő Központ), Marton Györgyöt (Miskolci Családsegítő Központ), Fedor Lukácsnét (Őszi Napsugár Otthon), Kádár Péternét ( Őszi Napsugár Otthon), Czeglédi Tündét (Egészségügyi és Szociális Civil Műhely) és Kaló Editet (Fogyatékosügyi Civil Szakmai Műhely).

Az ünnepélyes ceremóniát követően a Szemere középiskola diákjai köszöntötték dalos, táncos kulturális összeállítással a szociális munkásokat.

(minap.hu)

Címkék: rendezvény minap avasi gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr583374090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása