A férfi testén héber és arab tetoválásokat találtak: ez szélsőséges kapcsolatokra is utalhat.
A tűzszerészek szerint házilag készített szerkezetről van szó, ami több ember életét is kiolthatta volna, ha aktiválják. A bomba készítőjét a terrorelhárítási központ munkatársai még reggel elfogták. Az ügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja.

Bomba

(Fotó: Németh Balázs)

A rendőrök lezárták a környéket. Az egész lépcsőházat kiürítették. A lakóknak robbanásveszély miatt kellett elhagyniuk az épületet.
A tűzszerészek szirénázva, több járművel érkeztek a helyszínre. Órákon keresztül speciális eszközökkel, bombakereső kutyával vizsgálták át a harmadik emeleti lakást.

Az MTI Hírcentrum információi szerint egy szódásszifon méretű, házilag gyártott, félig kész bomba volt a lakásban. Volt benne robbanóanyag, és kész volt az indítószerkezet. Ebben az állapotában egy méteren belül képes lett volt ölni, de teljesen feltöltve még nagyobb hatósugárral működhetett volna.

A bomba készítője egy 30 éves büntetett előéletű magyar férfi. Korábban garázdaságért, testi sértésért és robbanóanyaggal való visszaélésért büntettek. Információnk szerint aktív kábítószer használó. Úgy tudjuk, elfogásakor is zavart állapotban volt.

A férfi testén héber és arab tetoválásokat találtak. Ezek szélsőséges szervezetekre utalhatnak. A lakásban újságcikkek voltak, amelyekben az 1995-ben meggyilkolt Jichák Rábin merényletéről szóló újságcikkek voltak. A férfi a merénylőt követője volt.



A nyomozók szerint a férfi magányos elkövető lehetett, nem köthető szervezethet, de az izraeli titkosszolgálattal felvették a kapcsolatot.
A férfit a terrorelhárítási központ kommandósai fogták el. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda robbanóanyaggal vagy robbantószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

(hirado.hu)

Címkék: közösség video rendőrség tek közbiztonság hirado.hu nni bombariadó

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr683320944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása