Az eredeti elképzelések szerint már el kellett volna készülnie a Szentgyörgy utcán épülő egészségháznak, azonban nem tervezhető műszaki problémák jöttek közbe, ami miatt csúszik a kivitelezés. Az épület már tető alatt van, s mint megtudtuk a módosított támogatási szerződés szerint az év végére készül el a projekt.

A Szentgyörgy utcai egészségház építése jelenleg is zajlik. Az tény, hogy a kivitelezés folyamán több, előre nem tervezhető és nem látható akadály hátráltatta a munkafolyamatokat, ami a projekt időbeli csúszását okozza. Ezért módosítani kellett a támogatási szerződést is. A kérelem alapján a projekt megvalósításának új időpontja: 2011.12.30 – közölte megkeresésünkre Dobos Tímea, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője.

avasi_egeszseghaz_111004_ja.jpg

Mint megtudtuk a módosítási kérelem indoklása a következők voltak: a talajmechanikai vizsgálat adatai az alapozási terv módosítását tette szükségessé. Meg kellett erősíteni az alapozást. A kivitelezési munkák megkezdését követően a kivitelező egy, a tervben nem szereplő, élő csapadékcsatornát talált az épülő egészségügyi ellátó centrum alatt. Ezen csapadékcsatorna kiváltásáig az alapozási munkálatokat le kellett állítani.  Továbbá az alapozás folyamán a munkálatok ismételt megszakítására volt szükség, amikor a kivitelező újabb élő csapadékcsatornát és közműaknát talált az épület alapterületén.

avasi_egeszseghaz_111004_ja_3.jpgAz Avason sajnos számítani lehet nem várt talajmechanikai problémákra (visszatérő probléma például a földcsuszamlás), akár azon se lehet csodálkozni, ha a hiányos dokumentáció miatt olyan régi közművek kerülnek elő a kivitelezés közben, amiről fogalma se volt a tervezőnek. Mivel már tető alatt áll az épület így nem jöhet közbe újabb, nem várt probléma és  határidőre befejezik az épület külső szigetelését valamint a belsőépítészeti munkálatokat.

(minap.hu)

Címkék: egészség építkezés minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr393301307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása