Nemrégiben írtunk róla, hogy egyre komolyabb problémákat okoznak az avasi műemlék temető körül randalírozó fiatalok. Hangó István, a fenntartó helyi református gyülekezet lelkésze arról tájékoztatott, hogy cikkünk megjelenését követően a megyei rendőr-főkapitányság szakértői felmérték a területet, és a hétvégéken jóval kevesebb fiatal látható a temetőnél.

Mint arról hírt adtunk, a rongálások nem kímélték a temető új kerítését, a környékbeli pihenőket, és magát a Papszer úti rendészeti központot sem. Hétvégeken, éjszaka, a százával a kerítésnél vagy a lépcsőkön tanyázó fiatalok ide rendelik az ételt, italt, olyan mennyiségű szemetet hagyva hátra, amit még a leglelkiismeretesebb munkával sem lehet állandóan eltakarítani, s jól láthatók a drogozások nyomai is.


Mióta éjszakára zárható a temető, az ottani rongálások jelentősen csökkentek, viszont teherautó-számra hordják a temető szeméttárolójába az építési és háztartási kommunális hulladékot. Hangó István elmondta, tárgyalásokat kezdeményeztek az önkormányzattal, milyen módon tudna a gyülekezet hozzájárulni a környék rendjéhez, biztonságához. Jó megoldásnak tartanák, ha egy vagy akár több, alkalmazásukban álló temetőgondnok helyet kaphatna a rendészeti központ jelenleg kihasználatlan, első részében. Ez segíthetne teendőik ellátásában, és közelről felügyelhetnék a környék rendjét is.

avasirefte4.jpg

Az igazi megoldást azonban térfigyelő kamerák felszerelése jelentené a területen. Kovács László Csaba, a polgármesteri hivatal közterület-felügyeleti és rendészeti osztályának vezetője úgy nyilatkozott, jelenleg a rendészeti központ hátsó részében figyeli a városi közterületi kamerák képeit egy arra jogosult személy – neki nem feladata, hogy a területen járőrözzön, és teendői ellátása mellett erre nincs is lehetősége. Azonban állandó összeköttetésben áll a rendőrséggel, és értesíti őket, ha rendkívüli eseményt tapasztal.

Hangó István arról tájékoztatott, cikkünk megjelenését követően a megyei rendőr-főkapitányság szakértői felmérték a területet, és valószínűleg az ellenőrzés is gyakoribbá vált, azóta ugyanis jóval kevesebb fiatalt lát hétvégén esténként a területen.

(minap.hu)

Címkék: templom szemét közbiztonság temető rongálás pincesor minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr563281939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása