Az avason, a Testvérvárosok útja 12. szám alatt nyílik meg szeptember 2-án Magyarország és Közép-Európa első komputer klubháza, a Kék Vonal Komputer Klubház Miskolc.

A Komputer Klubház egy olyan közösségi tér, mely iskolán kívüli biztonságos, izgalmas és hasznos szabadidő-eltöltési lehetőségeket kínál 12–20 év közötti fiatalok számára, akik képzett felnőtt mentorok segítségével ismerkedhetnek meg korszerű információs technológiák alkalmazásával, s eközben fejleszthetik kreatív, innovációs és szociális készségeiket.

 

A mentorok segítik majd őket a házon belül, hogy a fiatalok szociális és tanulási kompetenciái fejlődjenek, megtapasztalják az értékteremtés nagyszerű érzését, visszataláljanak az iskola világába és elinduljanak az integráció útján.

Miskolci Komputer Klubházban zenei és filmes tevékenységeket is folytathatnak a fiatalok, de lehetőségük nyílik belepillantani a digitális fényképezés és képszerkesztésbe, a digitális grafika világába. Kiadványt szerkeszteni is megtanulhatnak, elsajátíthatják az alapszintű robotika ismereteit, tervezhetnek honlapot és 2, illetve 3D-s animációkat is.

Az új klubház az Intel Computer Clubhouse Network (ICCN) tagja, amely első ilyen jellegű helységét 1993-ban kezdte el üzemeltetni az Amerikai Egyesült Államokban, Bostonban.

Jelenleg világszerte mintegy 20 országban, 100 komputer klubház működik az ICCN tagjaként. A hálózat célja, hogy olyan biztonságos, érdekes, inspiráló és korszerű tanulási környezetet teremtsen a hátrányos helyzetű közösségben élő fiatalok számára, amelyben önmaguk akarata szerint fejleszthetik kreativitásukat, szociális, kommunikációs és digitális kompetenciáikat.

A hálózat célkitűzése és eredményei miatt esett éppen Miskolcra a választás, hiszen a városban nagyszámú hátrányos helyzetű fiatal él, ám a klubház segítségével esélyt kaphatnak.

A klubházat az 1993 óta létező Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány nyitja majd meg, és működteti a jövőben. Az alapítvány profiljában tökéletes helye van a projektnek, hiszen a krízishelyzetben lévő gyermekekkel, fiatalokkal, azok szüleivel és családtagjaikkal foglalkoznak.

(minap.hu)

Kapcsolódó:
Klubház és segítőprogram fiataloknak

Az avasi fiatalok jövőjét egyengetik

Címkék: közösség video minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr543191168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása